ΕΕΔΥΕ: Να ανακληθεί η απαράδεκτη ποινή σε στρατευμένο που εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του

ΕΕΔΥΕ

Την καταδίκη της για την απαράδεκτη ποινή που επιβλήθηκε σε στρατευμένο επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του, ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απαράδεκτη ποινή 20 ημερών φυλάκισης που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε στρατιώτη επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του, ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν. Αποτελεί πρόκληση να διώκεται ένας φαντάρος που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία απλά και μόνο γιατί εξέφρασε -όπως έχει, άλλωστε, το αναφαίρετο δικαίωμα και οφείλει- τη γνώμη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η διοίκηση της μονάδας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση φέρουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση! Από κοντά, βέβαια, φέρουν ευθύνες και όλα τα κόμματα, που ως κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια έστρωσαν τον δρόμο με την πολιτική τους για την περιστολή ακόμη και στοιχειωδών, κατοχυρωμένων πολιτικών δικαιωμάτων των νέων στρατευμένων.

Φαίνεται ότι ταράζει στα στάσιμα νερά της ευρωατλαντικής προπαγάνδας το κύμα καταδίκης, από μια σειρά πρωτοπόρους φαντάρους, της πολιτικής της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που εμπλέκουν τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους για λογαριασμό των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που επιδιώκουν σαν τα αρπακτικά κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Άλλοτε με την τακτική του καρότου της προπαγάνδας κι άλλοτε με την τακτική του μαστιγίου της καταστολής, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα πασχίζουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στη δικαιολογημένη αντίδραση του λαού και των παιδιών του που καθημερινά φορτώνονται στις πλάτες τους την ακρίβεια, τη φτώχεια, πληρώνουν με τον ιδρώτα τους τους υπέρογκους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, καλούνται να σταλούν στο πολεμικό σφαγείο στο πλαίσιο των αποστολών εκτός συνόρων που συμμετέχει η Ελλάδα για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η απαράδεκτη αυτή ποινή στον νέο στρατευμένο φανερώνει τον φόβο της κυβέρνησης ότι θα είναι κι άλλοι, ακόμη περισσότεροι οι φαντάροι που θα ακολουθήσουν με αντίστοιχες δηλώσεις! Ό,τι και να κάνουν, όμως, το υπουργείο Άμυνας, η κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωατλαντισμού και τα κάθε λογής τσιράκια τους είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν αυτή τη λαϊκή αντίθεση και αγανάκτηση! Η πρωτοπόρα στάση των φαντάρων και των οικογενειών τους δίνει ελπίδα, δύναμη, κουράγιο! Αποτελεί στάση αρχής!

Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη αυτή ποινή! Στεκόμαστε στο πλευρό των νέων στρατευμένων στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, τον αγώνα τους για δικαιώματα και μέσα στα στρατόπεδα που υπηρετούν τη θητεία τους! Για να μη σταλεί κανένας φαντάρος σε αποστολή εκτός συνόρων! Για να μη χύσει κανένας στρατιώτης, που υπηρετεί τη θητεία του, το αίμα του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!».

Δείτε ακόμα...