ΕΕΔΥΕ: Συμμετέχει στο συλλαλητήριο των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές

Στο συλλαλητήριο των Επιτροπών πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές, που γίνεται το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα συμμετέχει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) φράζει τη στήριξή της και συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από τις Επιτροπές Πληγέντων από φυσικές καταστροφές από διάφορες περιοχές της χώρας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των πληγέντων ανά την Ελλάδα, που διεκδικούν το αυτονόητο: μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Η ζωή του λαού και της νέας γενιάς δεν είναι εμπόρευμα για να συνθλίβεται στις μυλόπετρες της λογικής “κόστους – οφέλους”, σύμφωνα με την οποία θεωρείται ως κόστος ό,τι έχει να κάνει με την ζωή, την επιβίωση, την προστασία της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας και ως όφελος ό,τι αυγαταίνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που δαπανά δεκάδες δις ευρώ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα και το λαό μας στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών. Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει αθωράκιστο το σύστημα υγείας εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, μπουκώνοντας με ζεστό χρήμα τις ιδιωτικές κλινικές, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη.

Όλοι στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα!»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...