ΕΕΤΕ: Καταγγέλλει την επίθεση χρυσαυγιτών σε έκθεση εικαστικού καλλιτέχνη στην Καλαμαριά

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, «καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση ομάδας 15 περίπου κουκουλοφόρων, ατόμων της καταδικασμένης φασιστικής Χρυσής Αυγής, σε έκθεση εικαστικού καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία».

Σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «ο εγκληματικός χαρακτήρας και η εγκληματική δράση της ΧΑ έχουν αποδειχθεί. Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους του Π. Φύσσα, του Σ. Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός δεν έχουν καμία σχέση με τα συναισθήματα του λαού μας. Δεν έχουν καμία σχέση με την Τέχνη και τους σκοπούς της, που είναι ο εξανθρωπισμός και όχι η βαρβαρότητα και το μίσος. Εμείς οι καλλιτέχνες επιστρατεύουμε την Τέχνη μας ως άμυνα ενάντια στον εχθρό της, τον φασισμό, ενάντια σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης και ανοχής.

Η μαφιόζικου τύπου επίθεση από τους άνανδρους εκπροσώπους του μίσους και του φασισμού έλαβε χώρα σε αίθουσα Τέχνης στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και έγινε λόγω της εθνικότητας του καλλιτέχνη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το τάγμα εφόδου εμφανίστηκε την ίδια ημέρα που ο Hλ. Κασιδιάρης κατέθεσε τη συμμετοχή του “κόμματός” του και του ιδίου στις εκλογές του Μαΐου. Ούτε τυχαία η προσπάθεια μερίδας ΜΜΕ της πόλης της Θεσσαλονίκης να παρουσιαστεί η φασιστική επίθεση ως “παρέμβαση” καθώς και η στάση της ΕΛ.ΑΣ. που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο. Ταυτόχρονα η ιλαρότητα που έδειξε ο Δήμος Καλαμαριάς σε σχέση με την ανακοίνωσή του, όπου περιορίστηκε στην απλή αναφορά, χωρίς την καταδίκη του γεγονότος, με την απρέπεια μάλιστα να καλεί στο τέλος της ανακοίνωσης για τη γιορτή της άνοιξης, μόνο προσβλητικό μπορεί να χαρακτηριστεί, αν όχι συνειδητή ανοχή».

Δείτε ακόμα...