ΕΕΤΕ: Κινητοποιήσεις και δρώμενα για την Καλλιτεχνική Παιδεία και τον πόλεμο

Με κινητοποιήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος διεκδικεί Καλλιτεχνική Παιδεία για όλους τους μαθητές, λέει όχι στον πόλεμο και ζητά την απεμπλοκή της χώρας.

Το καλλιτεχνικό δρώμενο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε περαστικό να επικοινωνήσει, να εκφράσει τη σκέψη του στο φλέγον θέμα του πολέμου και για την αναγκαιότητα της Τέχνης σε κάθε βαθμίδα Εκπαίδευσης. Λίγοι μαρκαδόροι, μερικές διαφάνειες έγιναν οι επιφάνειες κατάθεσης συναισθημάτων μιας δυνατής φωνής κατά του πολέμου, μιας φωνής για την Τέχνη στη Δημόσια Εκπαίδευση. Μερικές διαφάνειες που αποτύπωσαν το περίγραμμα του κάθε περαστικού. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και την αποφασιστική συμβολή των τριών μουσικών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που «έντυσαν» μουσικά όλη την κινητοποίηση…

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης» και της Ένωσης Καλλιτεχνών  – Φωτογράφων.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε καλλιτεχνικό δρώμενο σε πλατεία Αριστοτέλους και Ερμού ενάντια στην κατάργηση των μαθημάτων Τέχνης στο Λύκειο.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος διεκδικεί μάθημα εικαστικών μέσα στο πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Να χαρακτηριστεί το μάθημα των εικαστικών εργαστηριακό, εργασιακά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, κατάργηση της «τιμωρίας» για το παράβολο, οργανικές θέσεις για τους εικαστικούς στα Δημοτικά.

Σημειώνει πως «η Αισθητική Αγωγή και η Καλλιτεχνική Παιδεία είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε μαθητή. Μα πάνω απ’ όλα λέμε όχι στον πόλεμο. Το ΕΕΤΕ παλεύει για την ελευθερία της έκφρασης και δημιουργίας… Λέμε όχι σε κάθε σκοταδιστική πράξη, σε κάθε πράξη εναντίον της Τέχνης και του Πολιτισμού. Λέμε όχι σε αυτό τον πόλεμο, που μόνο δεινά φέρνει για τους λαούς. Λέμε:

• Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο. Απεμπλοκή. Η χώρα μας να μη γίνει πεδίο βολής για τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα! Ο λαός μας να μη γίνει στόχος για αντίποινα. Οι λαοί δεν έχουμε συμφέρον να διαλέξουμε ανάμεσα στον Πούτιν και το ΝΑΤΟ…

• Καμία στρατιωτική βοήθεια και διευκόλυνση να μη δοθεί μέσω της Αλεξανδρούπολης και των άλλων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.

• Καμία αποστολή εξοπλισμού ή έμψυχου δυναμικού, κανένας Έλληνας φαντάρος να μη γίνει εύφλεκτη ύλη».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...