Εφετείο Αθηνών: Δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη στη Ρόδο – Διακοπή για τις 10/3

Άρειος Πάγος
Πηγή: Eurokinissi

Σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ξεκίνησε το πρωί η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Στα δικαστήρια έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ροδίτης κατηγορούμενος, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στα δικαστήρια βρίσκονται και οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας και πλήθος κόσμου που τους στηρίζει στις δύσκολες αυτές ώρες.

Ακολούθως, έπειτα από αίτημα προς το δικαστήριο της υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου, καθώς ο ένας συνήγορος του διορίστηκε πρόσφατα από τον 22χρονο και είπε πως θέλει χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία, η δίκη διακόπηκε για τις 10 Μαρτίου.

Με την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο, το οποίο έδωσε επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από τους γονείς του θύματος που οργισμένοι φώναζαν πως οι κατηγορούμενοι τους εμπαίζουν.  

Κατηγορούμενοι και ήδη καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, είναι ο 25χρονος σήμερα Μανώλης Κούκουρας, καθώς και ο 23χρονος σήμερα Αλβανός Αλέξανδρος Λουτσάι, ο οποίος, δήλωσε στη διοίκηση της φυλακής ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο κατηγορούμενοι, είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ ο Ροδίτης είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Κι όλα αυτά για να αποφύγουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, κάτι το οποίο θα επιχειρηθεί από τους συνηγόρους τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στο πλευρό της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, βρέθηκαν επίσης η μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου που είχε δολοφονηθεί στη Φολέγανδρο το 2021 και η μητέρα της Ερατώς Κρεμαστιώτη που είχε δολοφονηθεί στη Λέσβο το 2019. 

Δείτε ακόμα...