Εφετείο Αθηνών: Στο εδώλιο ξανά οι καταδικασμένοι της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Στιγμιότυπα από τη δίκη, των ΝΑΖΙ, της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο 5μελές Εφετείο Αθηνών 15/06/2022

Στο εδώλιο κάθονται ξανά οι καταδικασμένοι της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που γίνεται στο Εφετείο της Αθήνας σχεδόν είκοσι μήνες από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Έξω είναι σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση με απαίτηση «να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Στην αίθουσα είναι οι οικογένεια του Παύλου Φύσσα και βουλευτές του ΚΚΕ. 

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 50 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων περίπου οι 40 οδηγήθηκαν στην φυλακή μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δεν τους χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Από τους 50, οι 7 αποτελούν την ηγεσία της δομής και είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός και πρώην βουλευτές του κόμματος είναι κρατούμενοι. Πρόκειται για τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τους τους Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο καταδικασμένους σε ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 13 ετών πλην του τελευταίου που βαρύνεται με 10ετή κάθειρξη.

Την ίδια ώρα μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο Αθηνών με σύνθημα «Οι Ναζί στη φυλακή».

Οι ναζί στη φυλακή / Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ / 15/06/2022

Δείτε ακόμα...