«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, ο Αντώνης Παπαδόπουλος σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας.

Γεννημένος το 1956 στην Αθήνα, ο Αντώνη Παπαδόπουλος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Ακαδημία του Κιέβου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες συμμετείχε και ως ηθοποιός, ενώ έκανε, παράλληλα, έξι ταινίες μικρού μήκους.

Από το 1985 συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία υποστήριξης του Φεστιβάλ Δράμας ως κύριου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα. Με τη συμβολή του κατάφερε να καθιερώθει ως σημαντικό κινηματογραφικό θεσμό και μάλιστα με διεθνή αναγνώριση. Ανέλαβε την καλλιτεχνική του διεύθυνση το 1999 και παρέμεινε στο τιμόνι του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο πολύτιμος συνάδελφος μας έδωσε μάχη όλο αυτό το τελευταίο διάστημα για την υγεία του, με αισιοδοξία και χαμόγελο, χωρίς να λείψει στιγμή από το Φεστιβάλ Δράμας κι από το πλευρό των μικρομηκάδων συναδέλφων μας.»

«Τον τελευταίο καιρό, παρ’ όλες τις αντιξοότητες , δούλευε τη μεγάλου μήκους ταινία του «Άγουρα Πορτοκάλια» βασισμένη στο μυθιστόρημα «10 ατελείωτες ώρες» του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μας της κινηματογραφικής οικογένειας και της ταινίας μικρού μήκους»

Συλλυπητήρια και από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Αντώνη Παπαδόπουλο, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Δράμας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ταύτισε, όσο λίγοι, το όνομα του με την υπόθεση της μικρού μήκους ταινίας στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας νέους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές, μέσω του φεστιβάλ Δράμας στο τιμόνι του οποίου στάθηκε σταθερά για πάνω από 20 χρόνια…»

Ενώ καταλήγει: «..Στα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με το οποίο διατήρησε καλή σχέση και επαφή ως το τέλος της ζωής του.

Το ΚΚΕ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δείτε ακόμα...