«Έφυγε» ο αγωνιστής ζωγράφος Περικλής Δουραμάνης

Έργο του Περικλή Δουραμάνη

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του αγωνιστή ζωγράφου Περικλή Δουραμάνη εκφράζει με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη το ζωγράφο Περικλή Δουραμάνη, που με τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες και τις γνώσεις του στη ζωγραφική μεγάλων επιφανειών, δημιούργησε μνημειώδη εικαστικά έργα και αφίσες για το κόμμα και το λαϊκό κίνημα και οργάνωσε τα συνεργεία ζωγραφικής γιγαντοπανώ στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ, για περίπου μια εικοσαετία.

Ο Περικλής Δουραμάνης μετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των εικαστικών, στο κίνημα Ειρήνης με την ΕΕΔΥΕ, εφάρμοσε τις σκηνογραφικές του γνώσεις σχεδιάζοντας συχνά αντιπολεμικά άρματα, αφίσες, την εικαστική εικόνα γραφείων του κόμματός μας σε συνέδρια και εκλογικές αναμετρήσεις παλιότερα.

Εχοντας μαθητεύσει τόσο στην ΑΣΚΤ, όσο και κοντά στους μεγάλους δασκάλους Στέφανο Αλμαλιώτη και Γιώργο Κουζούνη, εργάσθηκε για πολλά χρόνια στη δημιουργία γιγαντοαφισών για τους κινηματογράφους, ενώ παράλληλα εργάσθηκε στην κατασκευή σκηνικών σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Σημαντική ήταν η συμβολή του σε εικαστικές κατασκευές στον εορτασμό των 100χρονων του κόμματός μας. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πιστός στην κομμουνιστική ιδεολογία και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του Κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 14/5, στις 4 μ.μ., στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...