«Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης»

Από τη Δευτέρα 16 Μάη και για έξι μόνο παραστάσεις ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου «Αλφα» (Πατησίων 37) το έργο «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης».

Στην παράσταση, μαζί με τη μεγάλη ιστορία, που είναι η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο φωταερίου στην Αθήνα το 1929, παρακολουθούμε και τη μικρή ιστορία των ηρώων. Το χτύπημα της μεγάλης ιστορίας τούς βρίσκει απροετοίμαστους, όμως τους αναγκάζει να πάρουν θέση.

Στο σκηνοθετικό σημείωμα της συγγραφέα και σκηνοθέτη Βίλιας Χατζοπούλου διαβάζουμε: «Στο έργο η μεγάλη απεργία και η ταραγμένη πολιτική κατάσταση της εποχής είναι το βασικό σημείο πίεσης των δύο ηρώων μας. Οι σκληρές συνθήκες και τα χαμένα μεροκάματα τους συνθλίβουν. Ο καθένας τους θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο επίλυσης του προβλήματος. Ολα θα οριστούν από τον χαρακτήρα τους, όπως συμβαίνει πάντα θαυμαστά στη δραματουργία. Οτιδήποτε λοιπόν τους λείπει σε πολιτική γνώση, βούληση, σιγουριά, συμπληρώνεται απ’ το βαθύτερο ένστικτό τους. Τα φυσικά, τα πιο ανέγγιχτα υλικά τους θα πάρουν τις δραματικές αποφάσεις της προδοσίας και θα οδηγήσουν την ιστορία πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά».

Το έργο βασίζεται στο διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως» της Βίλιας Χατζοπούλου.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Βίλια Χατζοπούλου

Ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα, Ασημένη Τούντα, Αντρέας Τσιλιβαράκος

Σκηνικά – κοστούμια: Χαρά Κονταξάκη

Φωτισμοί: Χριστόφορος Κώνστας – Βίλια Χατζοπούλου

Βίντεο – φωτογραφίες – αφίσα: Χριστόφορος Κώνστας, Χρήστος Μαγγανάς @XsquareDesignLab

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευγενία Σταμούλη

Μακιγιάζ: Γιούλη Λιτσαρδάκη

Εταιρεία παραγωγής: ΦΩΤΟΝΙΟ Τέχνης και Πολιτισμού

Παραστάσεις: Δευτέρα 16, 23 και 30 Μάη, Τρίτη 17, 24 και 31 Μάη

Τηλέφωνο ταμείου: 2105201828

Προπώληση: www.ticketmaster.gr

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Δείτε ακόμα...