Ειδικό δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016 όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Κατά την 18η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα εκφώνησε σε δημόσια συνεδρίαση την ετυμηγορία των 13 τακτικών δικαστών για τους δυο κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας (καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής), πρότεινε την επιβολή της ποινής φυλάκισης ενός έτους στον Ν. Παππά και έξι μηνών στον Χρ. Καλογρίτσα.

Ο Ν. Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και ο Χρ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας. Στον τελευταίο θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...