Ειδικός φρουρός…«συνδικαλιστής»

Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Στη Δευτεριάτικη πρωινή παρουσία του στο ΣΚΑΙ T.V,  ειδικός φρουρός συνδικαλιστής, που λειτουργεί ως άτυπος «εκπρόσωπος τύπου» της αστυνομίας,  ανέφερε ότι υπάρχουν 800 κρούσματα του κορονοϊού στο αστυνομικό προσωπικό και πως, μετά τις πρόσφατες εκδηλώσεις για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου,  διαπιστώθηκαν 10 κρούσματα σε τροχονόμους.

Αν ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού αστυνομικού συνδικαλισμού υπαινίσσεται ότι για τα τελευταία κρούσματα φταίνε οι  συμβολικές συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν για το γιορτασμό της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι δηλώσεις του δεν πείθουν ούτε τους ακροδεξιούς συναδέλφους του.

Τους κινδύνους για τη μετάδοση του κορονοϊού στο αστυνομικό προσωπικό, τους είχε τονίσει έγκαιρα το ΚΚΕ με καταγγελίες του, πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ζητούσε τη λήψη μέτρων για την προστασία του και την αποφυγή του συγχρωτισμού στις αστυνομικές υπηρεσίες, όταν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της αστυνομίας υποβάθμιζαν τους κινδύνους.

Επισήμανε τη μετακίνηση από τις επαρχίες και το συνωστισμό χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και την καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας από τις ίδιες τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για την καταστολή που διέταξε, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες συγχρωτισμού, από τις οποίες μπορούν να προκύψουν κίνδυνοι  και για τους διαδηλωτές.

Αμέσως μετά το γιορτασμό του Πολυτεχνείου, με αφορμή το συνωστισμό των αστυνομικών, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, διεκδικώντας από την κυβέρνηση, τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για  την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία.

Προφανώς, ο ειδικός φρουρός-συνδικαλιστής έχει κοντή μνήμη και ξέχασε ότι στο κενό είχαν πέσει και οι συκοφαντίες της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο Εφετείο της Αθήνας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Και τότε η κυβέρνηση της Ν.Δ επικαλέστηκε την πανδημία για να δικαιολογήσει την καταστολή. Βέβαια, η πραγματικότητα τη διέψευσε, αφού η επιδημιολογική κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από Βόρεια Ελλάδα που ο λαός δεν συμμετείχε σε αντίστοιχη παλλαϊκή συγκέντρωση. 

Ας μην εμφανίζεται λοιπόν, σήμερα ο συνδικαλιστής που έχει «μόνιμο στασίδι» στον ΣΚΑΙ T.V ως «μετά Χριστό προφήτης» για να ερμηνεύσει τις αιτίες που προκαλούν τη μετάδοση του κορονοϊού στους αστυνομικούς. Η δημόσια υγεία δεν κινδύνευσε από τις συμβολικές εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Ο κίνδυνος για την υγεία των αστυνομικών, των οικογενειών τους και όλου του λαού από την πανδημία  έχει αποκλειστική αιτία τις πολιτικές της κυβέρνησης που υπηρετεί και ως εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών. 

Γιώργος Παλιούρας
υποστράτηγος αστυνομίας ε.α.

Δείτε ακόμα...