Εικαστικό Επιμελητήριο: Καταδικάζει την αστυνομοκρατία και απαιτεί την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό στα πανεπιστήμια και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, απαιτεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) σημειώνοντας ότι «οι νέοι μηχανισμοί καταστολής δεν φτιάχνονται για να αντιμετωπίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών “γνωστών – αγνώστων”, όπως άλλωστε αποδείχθηκε ότι δεν την αντιμετώπισαν και με την κατάργηση του ασύλου.

Αντίθετα έχουν στόχο, τη διασφάλιση και περιφρούρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, το χτύπημα της οργανωμένης συλλογικής δράσης φοιτητών και εργαζομένων, τις πειθαρχικές διώξεις φοιτητών».

Στην ανακοίνωσή του το ΕΕΤΕ σημειώνει: «Στηρίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων, πανεπιστημιακών δασκάλων, ώστε να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος – πλαίσιο για ένα Πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί για τις ανάγκες των φοιτητών και θα τους μορφώνει, και όχι για πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα δικά τους συμφέροντα».

Το ΕΕΤΕ καλεί στον αγώνα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την ένταση της καταστολής. Ενάντια στο πανεπιστήμιο – επιχείρηση, για δωρεάν σπουδές, δωρεάν φοιτητική μέριμνα, μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, αναβάθμιση των εργαστηριακών υποδομών. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σε σύγκρουση με την υποβάθμιση των πτυχίων, την κατηγοριοποίηση των σπουδών, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

Δείτε ακόμα...