Είκοσι δύο μετανάστες από το Μάλι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοικτά των λιβυκών ακτών

Φωτό αρχείου

Είκοσι δύο μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, με καταγωγή όλοι τους από το Μάλι, έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στ’ ανοικτά των λιβυκών ακτών, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ επικαλούμενος επιζήσαντες που έκαναν λόγο για ανθρώπους που πνίγηκαν ή πέθαναν από αφυδάτωση.

Έπειτα από εννέα μέρες στη θάλασσα μέσα σε φουσκωτή λέμβο, 61 επιζήσαντες, οι περισσότεροι από το Μάλι, διασώθηκαν από τη λιβυκή ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στην ξηρά, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Οι 22 που έχασαν τη ζωή τους συμπεριλαμβάνονταν σε ομάδα 83 μεταναστών που εγκλωβίστηκε σε λέμβο που βρισκόταν σε κίνδυνο από τις 22 Ιουνίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Μάλι.

Καταγράφηκαν «μεγάλες αυξήσεις» στις μεταναστευτικές ροές μέσω του Νίγηρα και του Μάλι προς τη Βόρεια Αφρική το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΟΜ.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τον Νίγηρα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου ήταν υψηλότερος κατά περισσότερο από 45% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό κατά την ίδια περίοδο του 2021. Ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από το Μάλι σχεδόν διπλασιάστηκε το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΑFP

Δείτε ακόμα...