Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκλέξουμε βουλευτή του ΚΚΕ από το νησί μας, τη Λέσβο!

Στρατευμένοι - Στρατιώτες - Φαντάροι - Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.Λ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
Φώτο Αρχείου / Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.Λ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ / EUROKINISSI)

Οι νέοι που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία, προβληματιζόμαστε έντονα, συζητάμε για τις εξελίξεις. Απορρίπτουμε το σιωπητήριο που προσπαθούν να επιβάλουν. Τον φόβο έκφρασης κάθε προοδευτικής άποψης. Αγανακτούμε για τις συνθήκες διαβίωσης, το υπέρογκο κόστος που επωμιζόμαστε κατά τη διάρκεια της θητείας μας, τις απαράδεκτες συμπεριφορές και τις σκοταδιστικές αντιλήψεις που αναπαράγονται άφοβα, πολλές φορές, μέσα στα στρατόπεδα. Βλέπουμε ότι το μόνο κόμμα που δίνει φωνή στις αγωνίες μας, που αντιστρατεύεται την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, είναι το ΚΚΕ. Αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε το ΚΚΕ, τους αγώνες που δώσαμε σαν φοιτητές, σαν νέοι εργαζόμενοι.

Η οργή και η απογοήτευση που νιώθει η νεολαία δεν πρέπει να οδηγήσει στην απάθεια, στην αναζήτηση του μικρότερου κακού. Πρέπει να γίνει ψήφος καταδίκης της σημερινής πολιτικής, που όλα τα κόμματα συνυπογράφουν. Να γίνει ψήφος πραγματικής αλλαγής, ενίσχυσης του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που όλα αυτά τα χρόνια αταλάντευτα βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών διεκδικήσεων τόσο μέσα, όσο και έξω από το κοινοβούλιο. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε όλους τους μεγάλους αγώνες που έδωσε ο λαός και η νεολαία αυτό το διάστημα. Στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στην «e-food», στα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ήταν οι μόνοι που μετέφεραν μέσα στη Βουλή τα προβλήματα των εργαζομένων, κατέθεταν προτάσεις για ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Οταν οι άλλοι σήκωναν πρόθυμα το χέρι και ψήφιζαν υπέρ του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και μαζί με τα σωματεία ύψωναν τείχος προστασίας στα σπίτια του λαού.

Συνεπώς ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα στείλει μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που μας τσακίζει όλα αυτά τα χρόνια, σημαίνει ενίσχυση της λαϊκής εκπροσώπησης μέσα στο κοινοβούλιο. Γι’ αυτό και από το νησί μας, τη Λέσβο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στείλουμε πάλι το δικό μας μήνυμα, να εκλέξουμε πάλι κομμουνιστή βουλευτή.

Γ. Μ.
Οπλίτης Ιατρός Λέσβος
(Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη)

Δείτε ακόμα...