Εισήγηση Επιτροπής Δεοντολογίας: Υποβιβασμός για Ολυμπιακό και Ατρόμητο, ισόβιος αποκλεισμός σε Μαρινάκη και Σπανό!

Ολυμπιακος-Ατρομητος
Πηγή: EUROKINISSI

Με βαρύτατες ποινές κινδυνεύουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, οι ιδιοκτήτες τους, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός, αντίστοιχα, καθώς και άλλα 13 άτομα.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ παρέπεμψε την Πέμπτη (24/4) -με βάση το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους- τα παραπάνω φυσικά και νομικά πρόσωπα στο δικαστικό τμήμα της ίδιας επιτροπής. Ως εκ τούτου, από τη μία οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και πρόστιμο έως τρία εκ. ευρώ, ενώ οι δύο παράγοντες με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.

Συνολικά παραπέμφθηκαν τα 15 από τα 28 πρόσωπα που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για «σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση», καθώς και οι δύο παραπάνω ΠΑΕ για το μεταξύ τους παιχνίδι στις 4/2/2015 (2-1 υπέρ των Πειραιωτών).

Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν ενημερωθεί, έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα και έχουν  περιθώριο δέκα ημερών, προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα και να αναφέρουν τους μάρτυρες, τους οποίους θα καλέσουν εφόσον παραπεμφθούν στο δικαστικό τμήμα της Δεοντολογίας για δίκη.

Το Άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας παραπέμπει για τις ποινές στο Άρθρο 29 και σε αυτό περιλαμβάνονται οι προαναφερθείσες ποινές, οι οποίες είναι οι πιο βαριές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο.

Τα 15 πρόσωπα που παραπέμπονται είναι τα εξής:


Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)
Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής)
Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής)

Δείτε ακόμα...