ΕΚ Πάτρας: Συγκέντρωση στις 13 Απρίλη έξω από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου

Η γαλλική φρεγάτα FS Provence στο λιμάνι του Πειραιά / EUROKINISSI

Συγκέντρωση έξω από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό της πόλης για να απαιτήσουν καμιά εμπλοκή και καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το Εργατικό Κέντρο δίνει συνέχεια στις πολύμορφες κινητοποιήσεις του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, αλλά και στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών εκτός συνόρων. Καλεί ταυτόχρονα να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, τη Βουλγαρία ή όπου αλλού.

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία  ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη αντιποίνων, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές  βάσεις από άκρη σε άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια και τα πολιτικά αεροδρόμια έχουν τεθεί στη διάθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων για να συμβάλουν στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς!», σημειώνει.

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την προετοιμασία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει τμήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σχηματισμούς μάχης (battlegropus), στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, σημειώνοντας πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα και απαιτεί:

  • Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής.

Δείτε ακόμα...