Πορτογαλία: Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στην Καστέλου Μπράνκου

Πυρκαγιά στα νησιά του Ιονίου
Φώτο Αρχείου / Από δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο / Πηγή: Eurokinissi

Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες δίνουν σήμερα μεγάλη μάχη με τις φλόγες, για να περιορίσουν μία σημαντική πυρκαγιά σε τμήμα της κεντρικής Πορτογαλίας, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να περιπλέκουν τις προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Ουλέιρους της περιοχής Καστέλου Μπράνκου από χθες το απόγευμα, αλλά τώρα πλέον έχει εξαπλωθεί σε δύο γειτονικούς δήμους και ήδη έχει αναγκάσει την προληπτική εκκένωσή τους και τη μετακίνηση πολλών ανθρώπων.

Ένας 21χρονος πυροσβέστης βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με το υπηρεσιακό του όχημα χθες το βράδυ, ενώ πολεμούσε τη φωτιά και έξι άλλοι συνάδελφοί του τραυματίστηκαν.

Ο Λούις Μπέλουτ Κόστα, διοικητής της περιοχής, όπου βρίσκονται οι πληγέντες δήμοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί ότι αρκετά σπίτια κινδυνεύουν καθώς η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε απομονωμένα χωριά.

“Υπήρχαν σπίτια που επλήγησαν από τις φλόγες”, τόνισε ο Μπέλου Κόστα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...