Εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι

Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Φώτο Αρχείου / Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής / Πηγή: ΕΑΑΣ

Απέτυχε η προσπάθεια των επικεφαλής του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) να εμφανίσουν προσωπείο διαλλακτικότητας κατά τις φετινές “προσκυνηματικές”, όπως είπαν, εκδηλώσεις στο Γράμμο και στο Βίτσι. Ούτε φέτος ο εορτασμός περιορίστηκε στο “άναμμα ενός κεριού”. Μάλιστα αν και στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ δήλωσε, ότι “η Ένωση δεν λύνει το ιστορικό θέμα της εμφύλιας διαμάχης, δεν κάνει στείρα πολιτική πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα”, δεν μπόρεσε να μη υποδείξει στους αντιπάλους “να αναγνωρίσουν το ιστορικό πολιτικό λάθος τους” και άλλα παρόμοια διανθισμένα με ολίγα περί “δημοκρατίας” και “πατρίδας”.

Το πως βλέπουν στην ΕΑΑΣ την δημοκρατία και την πατρίδα έδειξε, μεταξύ άλλων και η αναφορά από του βήματος αποστράτων για την προσφορά τους, όπως ο ευρωβουλευτής του ναζιστικού μορφώματος της “Χρυσής Αυγής”, ή όπως ο άλλος που βίντεο τον εμφανίζει να κόβει με ξίφος την, με σχήμα βασιλικού στέμματος, “βασιλόπιτα”.

Μόνο αναγούλα προκαλούν ναζιστικο-φασιστικές συνάξεις όπως αυτές που οργανώνουν κάθε χρόνο η ΕΑΑΣ και η ΕΑΑΑ, που είναι μάλιστα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά κανένα απόστρατο, η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, μάλιστα με χρήματα των ίδιων των αποστράτων και πολύ περισσότερο με τη συμμετοχή των νοσταλγών του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας και της δικτατορίας.

Καλούμε τους απόστρατους συνάδελφους να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ και την ΕΑΑΑ για τους εορτασμούς αυτούς και να απαιτήσουν την κατάργησή τους.

Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι να απομονώσουν αποφασιστικά τους κάθε είδους ναζιστές και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...