Εκδήλωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο: «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός»

«Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός» το σύνθημα της ΚΝΕ που κοσμούσε την εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου που διοργάνωσε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73.

Στην εκδήλωση μίλησε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος ο οποίος τόνισε ότι «συνεχίζουμε κάθε μέρα στον δρόμο όσων αγωνίστηκαν τότε για “ψωμί, παιδεία και ελευθερία” » και κάλεσε σε συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία της Πέμπτης, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, για «να νιώσουν ξανά καυτή την ανάσα του λαού και της νεολαίας! Να ετοιμαστούμε για νέα αγωνιστική συνέχεια, να τους κάνουμε ΕΜΕΙΣ το χειμώνα “δύσκολο”» όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. ο οποίος δήλωσε:

«Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικά, είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, ιδιαίτερα σήμερα, κι ας προσπαθούν διάφοροι κάθε χρόνο να συκοφαντήσουν τον αγώνα του Πολυτεχνείου, να συκοφαντήσουν και να διαστρεβλώσουν τον αγώνα χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του αντιδικτατορικού κινήματος, άλλων αντιστασιακών – αντιδικτατορικών οργανώσεων.»

Χαιρετισμός απηύθυνε ο Αλέξανδρος Μπουγάς, γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και ο Ulises Guilarte de Nacimiento, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας-ΠΣΟ.

Παραβρέθηκαν αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης

παραβρέθηκαν αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, μεταξύ των οποίων το μέλος της ΚΕ Δημήτρης Γόντικας και τα στελέχη του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Σήφης Κωτσαντής, οι οποίοι έχουν διατελέσει γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, οι: Στέργιος Βασιλείου, Χρήστος Καραπάνος, Γιώργος Καραγιάννης, Χρήστος Κορφιάτης, Ντίνα Κούκου, Σπύρος Κουσαρής, Σταμάτης Νικολάου, Αλκης Παπαδήμας, Θεολόγος Πατερέλης, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Πάντος, Κώστας Σεφέρης, Σταύρος Σκουρτόπουλος, Γιώργος Σορολοπίδης, Δημήτρης Τόκας, Λάμπρος Τόκας, Βαγγέλης Τούντας, Νίκος Τριανταφύλλου, Διονύσης Τσακνής και Νίκος Τσιώκος.

Τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου υποδέχτηκαν στην εκδ΄ήλωση με συνθήματα και χειροκροτήματα.

Δίνοντας το στίγμα της ιστορικής συνέχειας και της συμβολής της ΚΝΕ στην ανάπτυξη της πάλης της νεολαίας με το ΚΚΕ, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι πρώην γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης και Θέμης Γκιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με τον ύμνο της ΚΝΕ.  

Δείτε ακόμα...