ΕΚΕΜΣ: Εξουθενωτικά ωράρια για τους φαντάρους

ΕΚΕΜΣ
ΕΚΕΜΣ

Εξουθενωτικά είναι τα ωράρια για τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στο Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμoύ Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ).

Το ΕΚΕΜΣ είναι στρατόπεδο της Αττικής, το οποίο διαθέτει σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο και πολυκατάστημα ( κομμωτήριο, είδη ρουχισμού, κτλ) και εφοδιάζει όλα τα στρατόπεδα της Αττικής με τρόφιμα και ποτά.

Οι φαντάροι που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα εκτός των βασικών στρατιωτικών υπηρεσιών στα πλαίσια λειτουργίας και φύλαξης της μονάδας εκτελούν και “υπηρεσίες” που αντιστοιχούν σε εργασία σε σούπερ μάρκετ ( αποθήκη, κάβα, κρεοπωλείο, ταμείο, κτλ).

Σύμφωνα με επιστολή που έφτασε στο alt.gr, όπως καταγγέλλουν φαντάροι που υπηρετούν στη μονάδα, “οι φαντάροι από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τουλάχιστον και τις 20:30 δουλεύουν ακατάπαυστα σε όλα τα πόστα και στη συνέχεια είναι αναγκασμένοι να κάνουν και τις υπηρεσίες τους (θαλαμοφύλακας, σκοπιά κτλ). Στο διάστημα αυτό οι στρατιώτες δεν σταματούν να δουλεύουν, δεν ξεκουράζονται ούτε τις προβλεπόμενες ώρες (15:00 – 17:00). Ακόμη και όταν έρθει η ώρα του φαγητού, τους δίνεται ελάχιστος χρόνος (μαξ 15 λεπτά)”.

Στο κείμενο τους οι φαντάροι ζητούν μεταξύ άλλων , την τήρηση του ημερήσιου προγράμματος υπηρεσιών με τις αναπαύσει και την ώρα φαγητού που προβλέπεται, να σταματήσει η εξάντληση των φαντάρων ( ενώ ζητούν απ’ την Διοίκηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα), να δίδονται κανονικά οι άδειες ( συμπεριλαμβανομένων των γκρουπ Χριστουγέννων).

Η κατάσταση στη συγκεκριμένη μονάδα δεν αποτελεί νέο, καθώς αντίστοιχες διαμαρτυρίες έχουν φτάσει και στο παρελθόν. Η Διοίκηση και το υπουργείο Άμυνας οφείλουν να εξετάσουν και να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στη θητεία τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...