Εκκενώνονται οικισμοί στη Μαγνησία – Καλύτερη η εικόνα σε Χαλκιδική, Ρόδο, Κέρκυρα

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα, με νέες εστίες να ξεσπούν συνεχώς. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Μαγνησία

Μήνυμα για εκκένωση, από το 112, έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίλαο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου.

Χθες το βράδυ εκκενώθηκαν εκδόθηκαν μηνύματα εκκένωσης σε Μελισσιάτικα, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια καθώς οι αναζωπυρώσεις πλησίασαν οικισμούς.

Για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων εστιών, που μέχρι στιγμής ελέγχονται, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Χαλκιδική

Τρία είναι πλέον τα ενεργά μέτωπα στη Χαλκιδική καθώς πριν λίγο ξέσπασε νέα εστία.

Τα ενεργά μέτωπα βρίσκονται στις περιοχές Νικήτης, στη Σωζόπολη και στη Σιθωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία, με 10 άτομα. Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα. Προς το παρόν, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ρόδος

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στη Ρόδο προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Κέρκυρα

Τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου.

Αρκετές φορές χρειάζεται οι πυροσβέστες να αλλάξουν τη θέση τους ανάλογα με τη φορά των ανέμων.

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο Δήμος.

Συνεχίζονται οι προπάθειες για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Δείτε ακόμα...