Εκλογές στη Λιβύη ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός

Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, τον οποίο έχει αντικαταστήσει το κοινοβούλιο που έχει εκλέξει νέο πρωθυπουργό, επανέλαβε χθες Δευτέρα ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία παρά σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές πριν το τέλος Ιουνίου.

Η Λιβύη στο πλαίσιο της ενδοαστικής διαπάλης, είναι ήδη διχασμένη μεταξύ δύο αντίπαλων θεσμών στα ανατολικά και τα δυτικά, βρίσκεται από τις 10 Φεβρουαρίου και με δύο πρωθυπουργούς στην Τρίπολη, αφού προηγουμένως, τον Δεκέμβριο, δεν κατάφερε να οργανώσει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Το κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, εξέλεξε νέο μεταβατικό πρωθυπουργό τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Φάτι Μπασάγα, στη θέση του Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, όμως ο τελευταίος επιμένει ότι θα παραδώσει την εξουσία μόνο σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Εκτός από την αντικατάσταση του Ντμπεϊμπά οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ ενός νέου οδικού χάρτη, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει σε προεδρικές εκλογές το αργότερο σε 14 μήνες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...