Εκρήξεις σε δύο ολλανδικές πόλεις

Πηγή: Eurokinissi

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο ολλανδικές πόλεις, σήμερα το πρωί με διαφορά μισής ώρας η μία από την άλλη, με την αστυνομία να υποπτεύεται ότι επρόκειτο για επιστολές – βόμβες, που ενδεχομένως αποτελούν συνέχεια σε μια σειρά από πακέτα που περιείχαν εκρηκτικά και ταχυδρομήθηκαν σε διάφορες εταιρείες τις τελευταίες βδομάδες.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στο χώρο διαλογής της αλληλογραφίας μιας εταιρείας στο επιχειρηματικό κέντρο Σλότερντικ του Άμστερνταμ, λίγο πριν από τις 8 π.μ. τοπική ώρα, δήλωσε η αστυνομία.

Μισή ώρα αργότερα, ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη σε μονάδα διαλογής ενός ταχυδρομείου στην πόλη Κερκράντ στη νοτιοανατολική επαρχία του Λίμπουργκ. Κανείς δεν τραυματίστηκε και στα δύο περιστατικά.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει σύνδεση προς τις επιστολές βόμβες που απεστάλησαν σε εταιρείες και ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ, στο Μάαστριχτ, στην Ουτρέχτη και το Ρότερνταμ στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άλλη μια επιστολή – βόμβα εντοπίστηκε σε ταχυδρομικό γραφείο διαλογής στο Άμστερνταμ την περασμένη Παρασκευή.

(Πηγή: RT, NL Times, dutchnews.nl)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...