Καλπάζει ο κορονοϊός στις μονάδες – Φαντάροι Συναγερμός

Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ)
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ) / Πηγή: Eurokinissi

Μητέρα νεοσύλλεκτου στρατιώτη που υπηρετεί στην 80 ΕΑΝΕΘ στην Κω, έστειλε επιστολή στο alt.gr, στην οποία περιγράφει την τραγική εικόνα των μονάδων με ελλιπή μέτρα προστασίας απ’ τον κορονοϊό.

Οι στρατευμένοι με όλους τους τρόπους και το λαϊκό κίνημα να παλέψουν ενάντια στην άθλια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα στρατόπεδα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αύριο το πρωί θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε ήδη τηλεφωνική παρέμβαση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο στρατόπεδο της Κω καθώς επίσης και σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας και στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Παραθέτουμε την επιστολή μητέρας στρατευμένου στην  Κω:

Αγαπητοί συντάκτες του Alt. gr,

Είμαι μητέρα νεοσύλλεκτου φαντάρου στο Στρατόπεδο 80 ΕΑΝΕΘ στην Κω.

Αφού παρουσιάστηκε και μετά από δύο περίπου εβδομάδες παραμονής του στο Στρατόπεδο αυτό, συγκεκριμένα την προηγούμενη Κυριακή, εμφανίστηκαν 2 κρούσματα κορονοϊού σε συναδέλφους του στον πάνω όροφο.

Μέχρι και σήμερα, που μίλησα μαζί του, τα κρούσματα έχουν φτάσει περίπου στα 10, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει.

Από αυτά που κατάλαβα έχοντας συχνή επαφή με το παιδί, είναι ότι πλημμελώς λειτούργησαν τα πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας των στρατευμένων, αφού από την έλευση των νεοσυλλέκτων μέχρι και την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων πέρασαν λίγες μόνο ημέρες.

Επίσης, αφού παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα, απλά απομόνωσαν τους φαντάρους αυτούς στον όροφο που ήδη διέμεναν αλλά και όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους…..

Ενώ τα κρούσματα εμφανίστηκαν την Κυριακή, rapid test τους έκαναν μόλις εχτές στους απλούς φαντάρους, ενώ στους στρατιωτικούς έγιναν αμέσως.

Τώρα ουσιαστικά τους έχουν όλους απομονωμένους και για φαγητό τους πάνε κατά ομάδες.

Παρακαλώ ερευνήστε το γεγονός περισσότερο γιατί η κατάσταση είναι ανησυχητική όχι μόνο για το συγκεκριμένο Στρατόπεδο αλλά και για όλα τα υπόλοιπα, αφού συγκεντρώνουν μεγάλους αριθμούς πληθυσμών, μιας και ειδικά στην τελευταία ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε ο αριθμός νεοσυλλέκτων -αν δεν κάνω λάθος- ξεπέρασε τις 26.000 λόγω αλλαγής του νόμου περί 12μηνης θητείας που θα ισχύσει από το Μάιο 2021.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας,


*Τα στοιχεία της μητέρας είναι στη διάθεση του ALT.GR

Δείτε ακόμα...