Νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα βρήκαν σκουλήκια στο φαγητό

Κεντρο-Εκπαιδευσης-Πυροβολικού (ΚΕΠΒ)- Στρατιώτες-Στρατόπεδο

Επικοινωνήστε μαζί μας όπου συμβαίνουν ανάλογα φαινόμενα

Το ΚΚΕ ετοιμάζεται να καταθέσει σήμερα ερώτηση στη Βουλή

Επιστολή νεοσυλλέκτων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Είμαστε νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της  Β’ ΕΣΣΟ του 2021 που παρουσιαστήκαμε στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. Με το καλημέρα στη μονάδα, ήρθαμε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη σίτιση και υγιεινή. Συγκεκριμένα στο μεσημεριανό γεύμα της Καθαράς Δευτέρας βρήκαμε μέσα στα φασόλια σκουλήκια! Η απάντηση που πήραμε όταν το αναφέραμε στη διοίκηση ήταν ότι θα πάρουν μέτρα να το διορθώσουν.

Σαν να μην έφτανε αυτό ενημερωθήκαμε πως πρέπει να επιστρέψουμε μέρος του ρουχισμού που μας δόθηκε. Συγκεκριμένα από τις τρεις φανέλες και τρία εσώρουχα  που μας παρέδωσαν, που έτσι κι αλλιώς δεν επαρκούν για τις ανάγκες της θητείας μας ζήτησαν να κρατήσουμε από ένα και τα υπόλοιπα να τα επιστρέψουμε!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 50ml αντισηπτικού, ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα (!) που μας δόθηκαν για να προστατευτούμε υποτίθεται από την πανδημία.

Τέτοιες καταστάσεις μας οδηγούν να βάλλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για βασικές μας ανάγκες, όπως είναι ο ρουχισμός και τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, την ίδια στιγμή που τα 8,62 ευρώ/μήνα που μας δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν ούτε για μάσκες και αντισηπτικά.

Την ώρα που έξω από τις μονάδες οι οικογένειές μας και ο λαός συνολικά περνάνε δύσκολες ώρες από την διαχείριση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας, καλούμαστε να υπηρετήσουμε τη θητεία μας επιβαρύνοντας κι άλλο τις οικογένειές μας ακόμα και για τη σίτιση μας.

Αυτό που βλέπουμε από την πρώτη στιγμή που παρουσιαστήκαμε είναι η ίδια εικόνα με έξω. Όπως έξω βρίσκει χρήματα η κυβέρνηση για πανεπιστημιακή αστυνομία και κρατικά σώματα καταστολής αντί για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και στήριξη των ανέργων, έτσι κι εδώ μέσα στο στρατό βρίσκει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και αποστολές εκτός συνόρων αντί να στηρίξει οικονομικά τους στρατιώτες και να τους παρέχει δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα για τη θητεία τους.

Ζητάμε να δοθεί σε όλους τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες ο απαραίτητος ρουχισμός και εξοπλισμός δωρεάν με ευθύνη του υπουργείου και των μονάδων.

Να σταματήσουμε το 2021 να συζητάμε αν θα βρούμε σκουλήκια στο φαγητό μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητά του.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας μας από τον κορονοϊό δωρεάν, με εξασφάλιση τακτικών tests, ανανέωση όλων των ατομικών μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας από την πανδημία, υπεύθυνη ενημέρωση από υγειονομική υπηρεσία για τον εμβολιασμό, και προγραμματισμός εμβολιασμού των στρατιωτών άμεσα.

Νεοσύλλεκτοι Β’ ΕΣΣΟ του 2021

Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού, Θήβα

Δείτε ακόμα...