ΕΚΘ: Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτία
Φώτο Αρχείου / Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτία

Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας (ΕΚΘ) και άλλοι φορείς της περιοχής σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στην Ηγουμενίτσα, στην πλατεία Δημαρχείου στις 20.00.

Θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, στα Πλατάνια στις 21.00. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καλεί σε πολιτιστική εκδήλωση – αφιέρωμα στους Θάνο Μικρούτσικο – Νίκο Καββαδία, με τη συμμετοχή των «Trio Tenoro» και Κώστα Λένη.

Με αυτοκινητοπορεία «υποδέχθηκε» τον Γ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Θυμίζουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας «υποδέχθηκε» το Υπουργό Ναυτιλίας, πριν ένα μήνα, την 1η Ιούλη με αυτοκινητοπορεία, στην Ηγουμενίτσα.

Με σύνθημα «Αυτοί παζαρεύουν τετραγωνικά. Εμείς αγωνιζόμαστε για τις δικές μας σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα», η κινητοποίηση ξεκίνησε από το «Πάνθεον», διέσχισε τους δρόμους της Ηγουμενίτσας και κατέληξε στο Δημαρχείο όπου γινόταν σύσκεψη τοπικών παραγόντων με τον Γ. Πλακιωτάκη.

Το ΕΚΘ απαίτησε να μην παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους και τη λειτουργία τους με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους.

Δείτε ακόμα...