Ελαφρά πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Σαλαμίνας

(Φωτό αρχείου) Πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Σαλαμίνας
(Φωτό αρχείου) Πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Σαλαμίνας / Πηγή: Eurokinissi

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ“ Ν.Π.9561, κατά τον απόπλου από την προβλήτα Φανερωμένης Σαλαμίνας για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου της γραμμής Πέραμα Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας, προσέκρουσε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΑΝΤΑΣ” Ν.Π. 10502, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο πλησίον της εν λόγω προβλήτας.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο “ΑΙΑΝΤΑΣ”. Στη συνέχεια, κατόπιν αδυναμίας πρόσδεσης του “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” στην οικεία προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, απέπλευσε προς λιμένα Περάματος Μεγάρων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα και κατόπιν, επέστρεψε κενό φορτίου και επιβατών, στο λιμένα Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δείτε ακόμα...