Ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο Power Jet στο λιμάνι της Σαντορίνης

Ταχύπλοο - Επιβατικό - Οχηματαγωγό Πλοίο POWERJET της SEAJETS
Φώτο Αρχείου / Ταχύπλοο – Επιβατικό – Οχηματαγωγό Πλοίο POWERJET της SEAJETS / Πηγή: AIS

Στο λιμάνι της Σαντορίνης βρίσκεται από χθες το ταχύπλοο Power Jet μετά από βλάβη και ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Θήρας, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ”POWER JET” σημαίας Κύπρου στο λιμάνι της Θήρας, από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Αθηνιού έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 129 επιβάτες του και τα οχήματα που βρίσκονταν στο πλοίο.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Θήρας στο πλοίο όπου διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο).

Συγκεκριμένα κατά την πρόσκρουση – επαφή του αριστερού υδροπτερύγιου η δύναμη μεταφέρθηκε μέσω του άξονα του στην πάνω θυρίδα στεγανότητας, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι βίδες συγκράτησης του, να δημιουργηθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων και να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό. Με την συνδρομή επαγγελματία δύτη επιθεωρήθηκαν τα ύφαλα μέρη του πλοίου και δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω εκδορές ή ρωγμές.

Από το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιείται συνεχή απάντληση των υδάτων μέσω αντλίας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 74 επιβάτες, 10 Ι.Χ. , 3 δίκυκλα και 1 ρυμουλκούμενο που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Το Power Jet παραμένει στο λιμάνι της Σαντορίνης, ενώ το δρομολόγιό του από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Νάξο – Σαντορίνη εκτελεί προσωρινά το Champions Jet.

Πηγή: cyclades24

Δείτε ακόμα...