Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ – Δικογραφία με ανυπόστατες κατηγορίες μόνο για έναν εξ αυτών

Αστυνομία - ΓΑΔΑ
Φώτο Αρχείου / Αστυνομία – ΓΑΔΑ / Πηγή: Eurokinissi

Ελεύθεροι στο σύνολό τους αφέθησαν τελικά ύστερα από πολλές ώρες όλοι οι προσαχθέντες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της άγριας καταστολής σε βάρος του σημερινού συλλαλητηρίου.

Συνολικά στην Αττική προσήχθησαν 56 μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ και δικηγόρων απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι. Τελικά ύστερα από πολλές ώρες αφέθησαν στο σύνολό τους ελεύθεροι. Μόνο για τον Λάμπρο Χατζάρα, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης και επίσης αφέθηκε ελεύθερος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με ανυπόστατες κατηγορίες.

Εξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών Συνδικάτων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης και η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτές και μέλης της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτές του ΚΚΕ, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικηγόροι.

Ο Γ. Μαρίνος μαζί με άλλα στελέχη του ΚΚΕ και με δικηγόρους έκαναν συνεχείς παρεμβάσεις απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, κατήγγειλαν τις συνθήκες κράτησής τους, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες ζήτησαν να πιουν νερό και αστυνομικοί τους είπαν να πιουν από την τουαλέτα! Παράλληλα, κατήγγειλαν το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στους δικηγόρους να έρθουν σε επαφή με τους προσαχθέντες και απαίτησαν να γίνει άμεσα. Η ηγεσία της ΓΑΔΑ αντί δώσει σαφείς απαντήσεις κωλυσιεργούσε και με διάφορα προσχήματα δεν επέτρεψε την επικοινωνία των προσαχθέντων με τους δικηγόρους. Στο μεταξύ οι προκλήσεις από τη μεριά της αστυνομίας συνεχίστηκαν παρατάσοντας χωρίς κανένα λόγο μια διμοιρία ΥΜΕΤ στην είσοδο του κτιρίου της ΓΑΔΑ.

Επίσης ο Χρήστος Κατσώτης και η Διαμάντω Μανωλάκου μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης όπου έκαναν ανάλογη παρέμβαση απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη του ΝΑΡ.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...