ΕΛΚ: Δεν θα γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα της αντίδρασης των πολιτών

Έλεγχοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος των υγειονομικών πιστοποιητικών των επιβατών στα λιμάνια όλης της χώρας
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος των υγειονομικών πιστοποιητικών των επιβατών στα λιμάνια όλης της χώρας (Μάης 2021) / Πηγή: Eurokinissi

Η Ένωση Λιμενικών Κρήτης (ΕΛΚ) με ανακοίνωσή της απαντά σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που κάνουν λόγο για πλημμελείς ελέγχους από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Τονίζει μεταξύ άλλων ότι άμεσα η Πανελληνία Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) όπως και η ΕΛΚ κατήγγειλε την ανάληψη της νέας ευθύνης από το Σώμα. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι οι λιμενικοί δεν δέχονται να γίνουν ούτε το εξιλαστήριο θύμα της αντίδρασης των πολιτών, ούτε να εξουθενωθούν τα στελέχη. Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΛΚ:

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο για πλημμελείς ελέγχους από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ένωση Λιμενικών Κρήτης (Μέλος της ΠΟΛ)
Ένωση Λιμενικών Κρήτης (Μέλος της ΠΟΛ)

Κατόπιν δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο, για πλημμελείς  ελέγχους και μη τήρηση των προβλεπόμενων ως προς τα απαραίτητα δικαιολογητικά που καλείται να προσκομίσει κάθε ταξιδιώτης αλλά και την μη εφαρμογή από τους ταξιδεύοντες στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων με την στοιχειώδη ορθή χρήση της προστατευτικής μάσκας, υποχρεούμαστε να υπενθυμίσουμε ότι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών και το σωματείο μας κατήγγειλε άμεσα την ανάληψη  από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος του καθολικού ελέγχου των επιβατών και μάλιστα με ιδία μέσα, χωρίς την χορήγηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού δηλαδή κινητό τηλέφωνο – “smartphone” ή tablet με ενεργή σύνδεση δεδομένων (data) για την λειτουργία της εφαρμογής. Από την στιγμή που αναλάβαμε τον ρόλο-εργασία των υπαλλήλων των ακτοπλοϊκών εταιριών είναι προφανές ότι η κύρια αποστολή μας θα μείνει πίσω.

Δεν δεχόμαστε ούτε να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα αντίδρασης των πολιτών για την μη επαρκή αστυνόμευση, κάτι το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με την προσφορά μας και το σημαντικό έργο που επιτελούμε διαχρονικά, ούτε να εξουθενωθούν τα στελέχη πάσχοντας να εκτελέσουν τα διατασσόμενα!

Δείτε ακόμα...