ΕΛΚ: Για τον ελλιμενισμό του ΠΠΛΣ 920 στο Λιμάνι της Σούδας

Ένωση Λιμενικών Κρήτης (Μέλος της ΠΟΛ)
Ένωση Λιμενικών Κρήτης (Μέλος της ΠΟΛ)

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ένωση Λιμενικών Κρήτης (ΕΛΚ) με αφορμή τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που έχει σηκωθεί στο διαδίκτυο με διάφορους παράγοντες να διαμαρτύρονται για τον ελλιμενισμό του νέου Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους (ΠΠΛΣ920) στο λιμάνι της Σούδας. Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΕΛΚ:


ΕΛΚ: Ελλιμενισμός ΠΠΛΣ 920 στο Λιμένα Σούδας

Με έκπληξη παρακολουθούμε δημοσιεύματα και τοποθετήσεις με αναχρονιστικές αντιλήψεις σχετικά με το μεγάλο επίτευγμα να επιλεχθεί ως έδρα ο Λιμένα Σούδας (Χανιά)  για τον μόνιμο ελλιμενισμό  του ΠΠΛΣ 920 (παράκτιο περιπολικό  σκάφος).

Μετατρέπουν το χαρμόσυνο γεγονός της έλευσης ενός νέου υπερσύγχρονου σκάφους και την επιχειρησιακή αναβάθμιση του νησιού μας, σε αντιπαράθεση δυτικών και ανατολικών προσπαθώντας παράλληλα κάποιοι εξ αυτών να οικειοποιηθούν ως επιτυχία, κατόπιν ενεργειών τους και μόνο, την έλευση του σκάφους καθώς και να μας πείσουν ότι η έδρα του επιλέχθηκε «τυχαία» .

Οι όποιες εμπρηστικές δηλώσεις από όποιον χώρο και αν προέρχονται μας βρίσκουν αντίθετους.  

Η  Κρήτη είναι μία και ενιαία.

Ευχόμαστε στο ΠΠΛΣ 920  και στο πλήρωμα του καλά ταξίδια, καλές αποστολές, με ήρεμες θάλασσες και επιτυχίες.

O Αθουσάκης Εμμανουήλ στο Politica 89.8

Δήλωση του Προέδρου Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκη Εμμανουήλ στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου  Politica 89.8 σχετικά με τον Ελλιμενισμό του  ΠΠΛΣ 920 στο Λιμένα Σούδας. Ακούστε εδώ τη συνέντευξη.


Ελλείψεις… και πάλι ελλείψεις

Πέρα από τις μαυρογιαλούρικες ίντριγκες τοπικών παραγόντων – από τις οποίες σωστά η ΕΛΚ κρατάει αποστάσεις – για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ελλείψεις του λιμενικού σε μέσα και ο γερασμένος στόλος των πλωτών θα μετατρέπει συνεχώς τα αυτονόητα σε αιτία αντιπαράθεσης. Τα ταρατατζούμ του Υπουργείου Ναυτιλίας δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί στη δουλειά τους.

Με πληροφορίες από Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ), hcg και SoudaPort

Δείτε ακόμα...