Ελλάν Πασσέ: Δικαιολογημένη η αγανάκτηση που εκφράζουν χιλιάδες Έλληνες τσιγγάνοι

Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»
Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»

Ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Ελλάν Πασσέ έκανε την εξής δήλωση: «Η αγανάκτηση που εκφράζουν χιλιάδες Έλληνες τσιγγάνοι σε όλη την Ελλάδα για τον εν ψυχρώ πυροβόλισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη είναι δικαιολογημένη. Τις τελευταίες ώρες εκφράζεται ένα ξέσπασμα οργής απέναντι στα αλλεπάλληλα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής καθώς και στην πείρα που έχουμε οι Ρομά για τη μη απονομή της δικαιοσύνης, όπως χαρακτηριστικά έγινε στην περίπτωση του Σαμπάνη. Όπως δίκαια εξοργίζουν και οι ανακριβείς τοποθετήσεις της Αστυνομίας για το βράδυ του περιστατικού στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, έχουν σοβαρές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί τόσα χρόνια δεν ικανοποίησαν τα δίκαια αιτήματά μας στην κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης.

Ακραία περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες μέρες και που η Ελλάν Πασσέ από την πρώτη στιγμή έχει καταδικάσει δεν μπορούν να αξιοποιούνται από ορισμένους για να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το ρατσισμό και τον αντιτσιγγανισμό. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αξιοποιούνται για να δικαιολογηθεί η αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο πόνος είναι ίδιος, ίδιος είναι και ο ένοχος

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, με τον ελληνικό λαό γιατί είμαστε κομμάτι του. Οι γονείς του Κώστα Φραγκούλη και του Νίκου Σαμπάνη ζουν το ίδιο δράμα με τους γονείς του μικρού Μάριου στο Μενίδι, με τους γονείς του παιδιού που έχασε τη ζωή του μέσα στο ίδιο του το σχολείο στις Σέρρες, όπως και κάθε οικογένειας που έχασε παιδί. Ο πόνος είναι ίδιος, ίδιος είναι και ο ένοχος. Ας τον αντιμετωπίσουμε.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε μόνη διέξοδος από το πρόβλημα είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για κοινωνική ένταξη των Ρομά, να αναγνωριστεί και να στηριχτεί η Ελλάν Πασσέ με θεσμική ενδυνάμωση από την πολιτεία, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των Ρομά».

Δείτε ακόμα...