Ψευτο-αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή Αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία

Συνεδρίασε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)
Φώτο Αρχείου – Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ / Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Σε αιφνιδιαστική αλλαγή του Αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία προχώρησε το περασμένο Σάββατο το ΚΥΣΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του. Με ομόφωνη απόφαση στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε νέα ψευτο-αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντικατάσταση του μέχρι πρότινος αρχηγού αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Σκούμα, αποδίδεται από την κυβέρνηση σε μια σειρά επιχειρησιακούς λόγους, αλλά και σε προβληματισμούς για την επιχειρησιακή επίδοση των ΜΑΤ στις πρόσφατες διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα, ενώ δημοσιεύματα αναφέρονται και στην αποτυχία της υλοποίησης του σχεδίου της «πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Ο απερχόμενος αρχηγός σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ως αιτία για την «καρατόμησή» του τις τελευταίες τακτικές κρίσεις αξιωματικών και τις αντιρρήσεις του για συγκεκριμένα πρόσωπα. «Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η αλλαγή αυτή προκάλεσε νέα ψευτο-αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με τον τελευταίο να ζητά την κλήση του τέως αρχηγού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Δείτε ακόμα...