Ελπίδες για τους αγνοούμενους μετά τη διάσωση του Λευκορώσου

Πρώτες βοήθειες στον Λιθουανό που αγνοούνταν και διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia»
Πρώτες βοήθειες στον Λιθουανό που αγνοούνταν και διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia»

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους του πλοίου «Euroferry Olympia», μετά τον απεγκλωβισμό ενός νεαρού Λευκορώσου.

Ο 21χρονος διασωθείς, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι «υπάρχουν ακόμη τέσσερα με πέντε άτομα που είναι ζωντανά».

Συγγενείς των τριών Ελλήνων που είναι ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους, περιμένουν με αγωνία στο λιμάνι της Κέρκυρας μήπως μάθουν κάτι για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Κάποιοι υποδέχθηκαν με δάκρυα στα μάτια την είδηση για τον οδηγό που κατάφερε να βγει ζωντανός περίπου πενήντα ώρες μετά την πυρκαγιά.

«Είναι ζωντανός σας το λέω. Είναι ζωντανός. Κάντε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ. Δεν θα μπορέσουν να ζήσουν περισσότερο», είναι η κραυγή αγωνίας της συζύγου του αγνοούμενου Έλληνα οδηγού νταλίκας, Βάνας Μπεκιάρη.«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέας Κορίκης, προσθέτοντας: «Κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε»…

Το πλοίο, λόγω μεταβολής του καιρού, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κασσιόπης, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο «Euroferry Olympia» συνεχίζεται, καθώς οι φλόγες δεν έχουν σβήσει τελείως. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...