Εμανουέλ Μακρόν: Έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν
Πηγή: EUROKINISSI

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη.

«Η Γαλλία αναζητεί επίμονα λύσεις για την ειρήνη», είπε ο Μακρόν. «Για αυτόν τον σκοπό, συμμετέχω σε διάλογο με τη Ρωσία».

Ο Γάλλος ηγέτης τόνισε ότι διατηρεί την επαφή με τη Μόσχα πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και ότι πρόκειται να συνεχίσει τις διμερείς επαφές.

Όπως τόνισε, η Γαλλία προσπάθησε να αποτρέψει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τώρα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει διάφορα μέσα για να αποκαταστήσει την ειρήνη στην περιοχή.

Φέτος, ο Μακρόν είχε πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η συνολική διάρκεια αυτών των συνομιλιών ξεπέρασε τις 100 ώρες.

Η τελευταία συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Μακρόν πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για την ανάγκη να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, με προτεραιότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Είπε επίσης ότι οι τακτικές επιθέσεις της Ουκρανίας στον Πυρηνικό Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye (NPP) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...