Εμπαιγμός των συνταξιούχων, τα αναδρομικά

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού
Πηγή: Eurokinissi

Του Τριαντάφυλλου Φωτιάδη, Αντιπλοίαρχου ΠΝ ε.α

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ «Η κυβερνητική ρύθμιση για τους συνταξιούχους συνιστά κλοπή μέσα από το πορτοφόλι τους και την ευθύνη για αυτή την κλοπή ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά η κυβέρνηση με το “έτσι θέλω” δίνει μόνο 900 εκατομμύρια από τα 3,9 δισ. που εκδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κόβοντας τα ποσά που προέρχονται από τον σφαγιασμό των επικουρικών συντάξεων και των δώρων. Κι αυτό έχει το θράσος να το εμφανίζει ως μεγάλη επιτυχία.

Τα ποσά που εκδικάστηκαν αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων και τολμούν να “βάλουν χέρι” ακόμα και σ’ αυτά!

Οι συνταξιούχοι και συνολικά οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή της σκληρής δουλειάς και των εισφορών τους. Δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους η καταλήστευση που έχουν υποστεί από τις κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους για όσα έχουν πληρώσει και τους αφαιρούν».

Ακόμη η κυβέρνηση έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους απόστρατους ότι για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική (π.χ. ειδικά μισθολόγια και αποφάσεις του ΣτΕ) είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη.

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη βουλή είναι η μόνη φιλολαϊκή ρύθμιση, για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών και των αυτοαπασχολούμενων, με την κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μόνιμα λοιπόν τα κάθε λογής χαράτσια για το λαό, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είναι πώς να ξεζουμίζουν το λαό με κατεύθυνση το δυνάμωμα της φοροληστείας, μέσα από τον ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλο δρόμο για να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και αυτός δεν είναι άλλος από το δυνάμωμα του αγώνα.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα

Δείτε ακόμα...