Εν αρχή ην ο φόβος…

Κορονοϊός Σπίτι Γυναίκα Φόβος Μάσκα

Και ο φόβος γέννησε το Θεό…και τις δεισιδαιμονίες και τις προκαταλήψεις, αλλά και εκείνους που θέλουν να (αυτο)σκλαβωθεί ο άνθρωπος στον ίδιο του το φόβο.

Αλλά πέρασε πια ο μεσαίωνας και η ιερή εξέταση και ο ποιητής αγνάντεψε το φωτεινό μέλλον της «πιο όμορφης θάλασσας αυτής που δεν την αρμενίσαμε ακόμα»…και έγινε αυτός ο γίγαντας άνθρωπος και λαός, που έκαναν σημαία τους το «αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;»

Και ο αγώνας «για να γυρίσει ο ήλιος» ανέβηκε στα ουράνια, άλλοτε με και άλλοτε χωρίς σημαίες και ταμπούρλα.

Οι κρατούντες όμως –το κεφάλαιο και το αστικό κράτος όπως το ονοματίζουν πεισματικά κάποιοι από εμάς, ποτέ δεν κοιμάται: ακόμα και στα «δύσκολα» οραματίζεται -χωρίς ιερό και όσιο, την επόμενη μέρα, ρόδινη για το ίδιο και μαύρη για τους λαούς. Έτσι βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν ακόμη κι απ’ την επιδημία του κορονοϊού.

Στο πλάι τους οι διάφοροι «πατέρες»: ο Νεόφυτος αφού ήδη το Φλεβάρη εκτόξευσε του πρώτους μύδρους, λέγοντας ότι «ο Κορονοϊός είναι αποτέλεσμα αμαρτίας και κακίας» και κάλεσε… «να μην απομονώσουμε και εγκαταλείψουμε τον άνθρωπο, όπως γίνεται στην Κίνα», καλώντας τους γιατρούς να πεθάνουν (είτε) για την πατρίδα τους, γενόμενοι ήρωες, είτε για το Χριστό «γενόμενοι Άγιοι», επανήλθε δριμύτερος με ένα σκοταδιστικό φασιστο-ρατσιστικό κήρυγμα κραυγάζοντας πως…
“Για τον κορονοϊό, φταίνε οι αμαρτίες της σαρκός, οι αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις και η αθεΐα.
Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει τα προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω:
Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι”.

Οι κρατούντες, ξεσπαθώνουν καθημερινά κραδαίνοντας τη ρομφαία της «ατομικής» (μας) «ευθύνης» (που έχει να κάνει με το κακό το ριζικό μας και το σύστημα υγείας που αυτοί έστησαν και απαξίωσαν).
Με τελευταίο κερασάκι στην τούρτα, τον (με λίαν βεβαρημένο ιστορικό) Νικήτα Κακλαμάνη (πρώην Υπουργό Υγείας 2004-2006, Δήμαρχο Αθηναίων 2007-2010 και στη συνέχεια βουλευτή της ΝΔ-κατά διαστήματα μάλιστα και «αντάρτης»), που ζήτησε – μέσω της δημόσιας τηλεόρασης – από τα «νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια» (sic!!) να μην «ξαναπιάσουν στην πένα τους» το σύστημα δημόσια υγείας!

Από τη μεριά τους οι Ευρωπαίοι δουλεύουν στρατηγικά για τη διαιώνιση της εξουσίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που η επιδημία COVID-19 τους δίνει νέες δυνατότητες για υπερκέρδη (ενώ θερίζει τον κοσμάκη)

Έτσι:
  •  Ο Τζόνσον προσπαθεί να μας κάνει ηλεκτροσόκ με το δόγμα της «αγέλης»
  • Ο Κόντε ανακοίνωσε, την πολλοστή εθνικοποίηση, της Alitalia, (με μητρική -της μητρικής άλλες εταιρίες -ο νοών νοείτω)
  • Στην Ισπανία ο Σάντσεθ (με συντονισμένα 4 υπουργεία -Υγείας, Άμυνας, Μεταφορών & Εσωτερικών) για να είναι σίγουρος βάζει το λαό να πληρώσει τη δική του «εθνικοποίηση» (των ιδιωτικών νοσοκομείων) -την ίδια ώρα που, στο νοσοκομείο Virgen del Rocío της Σεβίλλης χρησιμοποιούν πειραματικά το κουβανέζικο φάρμακο, interferón beta, μαζί με φάρμακα που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV/AIDS. Ο Υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλα αμείβει πλουσιοπάροχα (δημόσιο έλεγχο το λένε τώρα) όλες (;;) τις ιδιωτικές εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού
  • Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο ΛεΜερ της Γαλλίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη και για εθνικοποιήσεις (σώ…ω…ωπα!) προκειμένου να «προστατεύσει τις μεγάλες εταιρίες της χώρας» (ρίχνοντας ιδέες για «ανακεφαλαιοποίηση»)
  • Και αντίστοιχα στην άλλη πλευρά του ωκεανού
  • Πλην του νησιού της επανάστασης, της Κούβας, που έχει ρίξει όλο το βαρύ πυροβολικό της -το μέσα στη χώρα και ανά τον κόσμο ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό, στην υπηρεσία των κατατρεγμένων και της λαϊκής οικογένειας (ΣΣ. βλ και Σύσκεψη Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και MINREX για τις ενέργειες της χώρας στην αντιμετώπιση του COVID-19, για την προστασία των εργαζομένων, επίσης για τα δύο νέα κρούσματα και τα τελευταία νέα).
  • Ο δικός μας υπουργός Οικονομικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας (εκφράζοντας, βεβαίως-βεβαίως «την ικανοποίησή του για όλες τις αποφάσεις») μας ενημέρωσε ότι “Η ελληνική κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει επιπρόσθετα, σημαντικά μέτρα που απορρέουν από την απόφαση του Eurogroup. Θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν – Λειτουργούμε έγκαιρα και μεθοδικά…”, αναφερόμενος και στην «ευελιξία»

Απέναντι σ’ αυτά ορθώνουμε το ανάστημά μας με αισιοδοξία: Με πείσμα και δύναμη όλες και όλοι μας, ψηλά το κεφάλι, μπόρα είναι θα περάσει (αλλά προσέχουμε για να έχουμε).

Γιάννης Παπαγιάννης

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...