Ένα χρόνο χωρίς μάγειρα η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού (Λ.Α.Φ.Α.Ο.)

Πηγή: army.gr

Χωρίς μάγειρα, στρατιώτη ή στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργεί η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού (Λ.Α.Φ.Α.Ο.) σύμφωνα με την Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Καστοριάς.

Να επισημάνουμε ότι για το θέμα ερώτηση έχει καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ στη βουλή απ’ το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί οπλίτης ειδικότητος μάγειρα στη Λ.Α.Φ.Α.Ο.

Το έγγραφο της Ένωσης:

“Η Ένωση μας επανέρχεται στο θέμα της μη ύπαρξης   στρατιώτη ή στελέχους, ειδικότητος μάγειρα για   μεγάλο   χρονικό διάστημα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού (Λ.Α.Φ.Α.Ο.), με αποτέλεσμα την αδυναμία παρασκευής συσσιτίου , παρά μόνο την   παρασκευή φαγητών «της ώρας»   από οπλίτη μη  ειδικότητος μάγειρα.  

Με αφορμή τα (α) και   (β) σχετικά, κατατέθηκε ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου [(γ) όμοιο],   επί της οποίας ο τέως   ΥΕΘΑ είχε απαντήσει   με το (δ) σχετικό, μεταξύ άλλων ότι   «…το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του την απόδοση της εν λόγω ειδικότητας σε κατάλληλους νεοσύλλεκτους Οπλίτες της 2022 Δ’ ΕΣΣΟ, για την περαιτέρω   κάλυψη των αναγκών των Μονάδων του 15 ΣΠ, εφόσον το επιτρέπουν οι γενικότερες επιχειρησιακές ανάγκες.» .   Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί οπλίτης ειδικότητος μάγειρα στη Λ.Α.Φ.Α.Ο.

Η δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία της   Λέσχης είναι πρόδηλο ότι επηρεάζει δεκάδες οικογένειες που επέλεγαν αυτή τη λύση ως αντιστάθμισμα για τη   δραματική αύξηση της ακρίβειας, καθόσον στην Φρουρά Άργους Ορεστικού υπηρετεί και διαμένει η πλειοψηφία των υπηρετούντων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς , στερώντας παράλληλα πρόσθετα έσοδα από την Υπηρεσία.

Επί τούτου να επισημάνουμε ότι, η   Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς, δεν εξυπηρετεί τα στελέχη και τις   οικογένειές τους   διότι   βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων, καθιστώντας ως εκ τούτου απαγορευτική   τη σκέψη για την καθημερινή μετακίνηση για την προμήθεια συσσιτίου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η   εύρυθμη λειτουργία της  Λ.Α.Φ.Α.Ο. είναι απολύτως αναγκαία για την πλειοψηφία των στρατιωτικών και των οικογενειών τους   από τα οποία, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, γίνεται κράτηση από τη   μισθοδοσία τους   ακριβώς γι’   αυτό το λόγο, άρα δεν τίθεται θέμα για κάποια κατ’   εξαίρεση αντιμετώπιση”.

Δείτε ακόμα...