Ένας χρόνος μετά…

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που το Δικαστήριο έβγαλε μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η απόφαση έλεγε ξεκάθαρα πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Στις μέρες που ακολούθησαν την απόφαση αυτή, γνωστοποιήθηκαν οι ποινές στα στελέχη και τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και ακολούθως οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Στα αυτιά μου ακόμα ηχεί το παρατεταμένο χειροκρότημα για την απόφαση του Δικαστηρίου.

Όμως η ιστορία δεν τελείωσε εδώ. Ο φασισμός δεν τελειώνει με την καταδίκη του σε ένα, δυο, πολλά δικαστήρια. Ο φασισμός γεννιέται στο σκοτεινό λαβύρινθο του συστήματος της αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης, της διαφθοράς. Οι συνθήκες κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος του δίνει τη δυνατότητα να γιγαντωθεί και να αξιοποιηθεί, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Εμφανίζεται για να τσακίσει την αντίσταση του λαού, ή για να εκτρέψει την οργή του από την πολιτική που εφαρμόζει.

Κι ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Όλα έχουν μείνει τα ίδια καθώς η εγκληματική οργάνωση έδωσε το παρών στις γιορτές μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι και μάλιστα αυτή τη φορά με περισσότερα του ενός κεφάλια.

Την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη για να δείξουν πως υπάρχουν. Χτύπησαν στην Ηλιούπολη μέλη της ΚΝΕ, στα ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη.

Η μέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής να μη γίνει μια ακόμη μέρα μνήμης μιας ιστορικής δικαστικής απόφασης. Να είναι μέρα αγώνα για να σταματήσει να γεννά αυτό το σάπιο σύστημα τον φασισμό.

Οι φασίστες, όποια προβιά και αν φορέσουν, συνεχίζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τους κεφαλαιοκράτες και το σύστημα που τους γεννά. Μόνο η οργανωμένη λαϊκή ταξική πάλη μπορεί πραγματικά να τους αντιμετωπίσει και να τους συντρίψει.

Επίκαιροι πάντα οι στίχοι του Φώντα Λάδη:
Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
ΜΒΑ, Ms’c

Δείτε ακόμα...