Ένας υγιής(ακόμα) Αστυνομικός γράφει για τη σημερινή μέρα…

astynomikos
Πηγή: Eurokinissi

Ο Έλληνας Αστυνομικός πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα της ΟΕΓΝΕ (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος). Πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά, από το δικό του μετερίζι, να στηρίξει την πρωτοβουλία της ΟΕΓΝΕ στις 7 Απρίλη, ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία. Πρέπει να είμαστε πλάι στον αγώνα τους, γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, ένας αγώνας για όλους μας! Τα αιτήματα τους, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προστατέψουν όλους εμάς! Να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον «αόρατο εχθρό της Κυβέρνησης». «Αόρατος εχθρός», ένας ιός στον 21ο αιώνα. Αν είναι δυνατόν! Φτάνει πια! Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη! Πότε οι Κυβερνώντες θα κοιτάξουν τις δικές τους ευθύνες προς όλους εμάς; Έως εδώ!

Δώστε τα εφόδια στους γιατρούς και στα Δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να φανερώσουν και να νικήσουν τον «αόρατο εχθρό σας». Τα αιτήματα τους, απλά και κατανοητά:

α) Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

β) Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

γ) Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

δ) Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Ως Έλληνες Αστυνομικοί, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα, γιατί θα ήταν ενάντια στο Σύνταγμα της Χώρας που έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε, γιατί η υγεία προστατεύεται από τον ανώτερο νόμο του Κράτους ως ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ανάγεται ως αντικείμενο κρατικής μέριμνας, όπως αναφέρεται στο άρθρο 21 παρ.3 «Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων».

Πρέπει να δικαιωθούν για να σωθούμε!!!!

Όλοι οι Αστυνομικοί (απόστρατοι και εν ενεργεία), αλλά και όλοι οι πολίτες γενικότερα, πρέπει να ενωθούμε με μια γροθιά με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο «αόρατος εχθρός της Κυβέρνησης» αλλά «ορατός» για τους επιστήμονες, με τα κατάλληλα εφόδια!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Ένας υγιής Αστυνομικός (για την ώρα), από Μεσσηνία.

Δείτε ακόμα...