Ένοπλες Δυνάμεις: Ακόμη μία συνεκπαίδευση με τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες

Συνεκπαίδευση μονάδων το Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με την SNMG-2. Πέμπτη 6 Μαίου 2021 (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ)

Ακόμη μία άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με του ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες πραγματοποιήθηκε χθες. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο το λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις μετατρέποντάς τους σε στόχους των οικονομικών και πολεμικών ανταγωνιστών τους. Εξουθενώνει υλικό και προσωπικό στο βωμό των κερδών μια χούφτας μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων.

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΕΛΛΗ και Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NATO MARITIME GROUP TWO (SNMG 2), στη θαλάσσια περιοχή Νότια και Δυτικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και σύνθετα αντικείμενα αντιαεροπορικού πολέμου ADEX (Air Defense Exercise).

Δείτε ακόμα...