Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης: Ζητά Υπηρεσιακό Περιφερειακό Ιατρείο και «πάγωμα» στις άδειες διαμονής ενιαίου τύπου

Πηγή: Eurokinissi

Με δύο επιστολές που απευθύνονται, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης θέτει δύο επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν αυτή την στιγμή το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή.

Το πρώτο αφορά την ίδρυση Υπηρεσιακού Περιφερειακού Ιατρείου το οποίο να επιφορτιστεί την φροντίδα και εξέταση των κρουσμάτων κορονοϊού στους αστυνομικούς και το δεύτερο την αναστολή έκδοσης αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει η μετακίνηση μεταναστών στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρουπόλεως.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Η χώρα μας περνά μια δύσκολη κατάσταση με την έξαρση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας από αυτή την απειλή, αλλά και να μην επηρεαστεί από το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού. Η Διεύθυνση μας το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται μεγάλο πλήγμα, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας να πέφτουν θύματα της νόσου, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ιδίους και τις οικογένειες τους, όσο και για την ιδία την υπηρεσία.

Αυτό όμως που μας έχει σοκάρει είναι ότι σε μια Διεύθυνση, όπου υπηρετούν οργανικά γύρω στους εξακοσίους Αστυνομικούς , εκατόν τριάντα πέντε νέοι συνοριοφύλακες και πολλοί ακόμα αποσπασμένοι ως ενισχυτικές δυνάμεις, οι συνάδελφοι μας στερούνται παντελώς ενός σύγχρονου Υπηρεσιακού Περιφερειακού Ιατρείου.

Η σοβαρότητα της κατάστασης μας δείχνει ότι οι συνάδελφοι μας βρίσκονται μόνοι τους ξεχασμένοι χωρίς καμία υγειονομική υπηρεσία, καμία μέριμνα, καμία άμεση και ιατρική εξέταση από αρμόδιο Ιατρικό προσωπικό του Σώματος. Το ρόλο της περίθαλψης και παρακολούθησης, όλο αυτό τον καιρό, αλλά και ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας, αυτών των μεγάλο αριθμό συναδέλφων έχει αναλάβει ένας Στρατιωτικός Ιατρός του 216 ΚΙΧΝΕ που βρίσκεται στην πόλη μας, ο οποίος έχει ταυτόχρονα και την φροντίδα του προσωπικού Ε.Δ.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η έξαρση στις υπηρεσίες μας ήταν θέμα χρόνου, καθώς από την αρχή δεν υπήρχε μια άμεση και απευθείας αντιμετώπιση των κρουσμάτων λόγω της δυσχέρειας για άμεση επαφή με Ιατρό της υπηρεσίας μας, αλλά και σωστή καθοδήγηση για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθηθεί. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες Διευθύνσεις της χώρας μας και απαιτείται να ιδρυθεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ ένα σύγχρονο Υπηρεσιακό Περιφερειακό Ιατρείο που θα επιφορτιστεί με την υγειονομική υποστήριξη του προσωπικού της. Μην ξεχνάμε ότι η Διεύθυνση μας έχοντας αναλάβει να φέρει σε πέρας το τεράστιο βάρος της φύλαξης των συνόρων μας θα απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό Αστυνομικών στα σύνορα είτε μόνιμους είτε ως ενισχυτικές δυνάμεις.

Θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι μας δικαιούνται να έχουν μια αξιοπρεπή μεταχείριση σε έναν ιδιαίτερο τομέα, όπως είναι αυτός της Υγειονομικής περίθαλψης από το Σώμα. Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης έχουμε την διάθεση να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, αλλά και να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του στόχου. Οι συνάδελφοι μας το αξίζουν.

Η δεύτερη επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη είναι η εξής:

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών της (πλην εξαιρέσεων) αλλά και κάτω από τον κίνδυνο της επικίνδυνης πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε έξαρση, συνεχίζουν να μετακινούνται κατά δεκάδες προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης από τις δομές φιλοξενίας της Καβάλας και Δράμας αλλοδαποί προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το γραφείο Διαβατηρίων της υπηρεσίας μας ώστε να τους εκδοθεί η ΑΔΕΤ (Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου). Εύλογα δεχόμαστε τα παράπονα των συναδέλφων μας καθώς τα άτομα αυτά, χωρίς να είναι κάτοχοι βεβαίωσης αρνητικού τεστ, αποτελούν υγειονομική βόμβα τόσο προς την υπηρεσία και τους συναδέλφους μας που έρχονται σε επαφή μαζί τους, αλλά και της κοινωνίας μας, μιας και μετακινούνται με λεωφορεία, τρένα και συνωστίζονται με άλλους επιβάτες. Τέλος αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να επιτρέπονται μετακινήσεις αλλοδαπών εκτός Π.Ε. την ώρα που η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε έξαρση.

Κατόπιν τούτο προς αποφυγή διασποράς του ιού, την προστασία των συναδέλφων μας και της κοινωνίας μας, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα αυτό ώστε να σταματήσει αυτή η μετακίνηση των
αλλοδαπών έως την λήξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και της ομαλοποίησης της κατάστασης.

Πηγή: focustonevro

Δείτε ακόμα...