Ένωση Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος: Ζήτημα ασφάλειας προσωπικού στο Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου

Το λιμάνι του Γαλαξιδίου / ΠΕ Φωκίδας / Γαλαξίδι
Φώτο Αρχείου / Το λιμάνι του Γαλαξιδίου / ΠΕ Φωκίδας / Γαλαξίδι

Η Ένωση Λιμενικών Κεντρο/Δυτικής (ΚΔ) Ελλάδος (Μέλος της ΠΟΛ) επανέρχεται με δελτίο τύπου στο πρόβλημα υποστελέχωσης το Γ Λιμενικού Τμήματος (Λ/Τ) Γαλαξιδίου. Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει ξανά η Ένωση με αφορμή επίσκεψη – ενημέρωση του προσωπικού στις λιμενικές αρχές Γαλαξιδίου και Ιτέας τέλη Σεπτέμβρη. Από τότε η σύνθεση του Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ να έχει επιδεινωθεί, αφού μειώθηκε από το 50% στο 33% της ελάχιστης οργανικής, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των λιμενικών της περιοχής κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα ασφάλειας των συναδέλφων τους. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ένωσης:

ΕΝΩΣΗ ΛΙΝΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνεχής καταπόνηση του προσωπικού του Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

 Με την ανακοίνωσή μας είχαμε αναδείξει μεταξύ άλλων και το οφθαλμοφανές πρόβλημα της  υποστελέχωσης του  Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ, που  βρισκόταν τότε  στο 50% της ελάχιστης οργανικής.  

Με την ίδια  ανακοίνωση μας ενημερώναμε  και τον κ. Διοικητή της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σχετικά με όλα όσα είχαμε καταγράψει και ανακοινώσει, προσδοκώντας για καλύτερο και ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους μας. Από την ανωτέρω ανακοίνωση μας  έως και  σήμερα  τα προβλήματα τα οποία είχαμε αναδείξει πλην ελαχίστων συνεχίζουν να υφίσταντο, με αποκορύφωμα το πρόβλημα της σύνθεση του Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ να έχει επιδεινωθεί αφού μειώθηκε από το 50% στο 33% της ελάχιστης οργανικής.

Αποτέλεσμα  αυτής της μείωσης είναι η συνεχής καταπόνηση του προσωπικού με  πολλές εικοσιτετράωρες (24) βάρδιες. Στελέχη έχουν κάνει και εννέα (9) εικοσιτετράωρες (24) τον μήνα, υπάρχει πρόβλημα στην χορήγηση ρεπό, αδειών, και στην αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων αναγκών του προσωπικού, αλλά και υπηρεσιακή αδυναμία ώστε να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στην μεγάλη περιοχή δικαιοδοσίας, με χερσαία ζώνη αλιευτικά καταφύγια, ιχθυοκαλλιέργειες, πολλά μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλήθος καταγγελιών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή εκατοντάδες παραθεριστές.

Από τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι οι Υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργούν στηριζόμενες αποκλειστικά στο φιλότιμο των στελεχών. Η Ένωσή μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε  κατεύθυνση για άμεση  ενίσχυση  του Γ΄Λ/Τ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ με προσωπικό ώστε το έργο των συνάδελφων μας να διέπεται με ασφάλεια. 

Δείτε ακόμα...