Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών: Απαράδεκτη και τρομοκρατική η προσαγωγή του Αντώνη κι Αγγελικής Ξένου

40ο Κλασικός Μαραθώνιος - Οι θεατές υψώνουν παλαιστινιακές κι ελληνικές σημαίες δείχνοντας της συμπαράστασή τους στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού - 12/11/2023
Φώτο Αρχείου / 40ο Κλασικός Μαραθώνιος – Οι θεατές υψώνουν παλαιστινιακές κι ελληνικές σημαίες δείχνοντας της συμπαράστασή τους στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού – 12/11/2023

Την απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή του ηθοποιού Αντώνη Ξένου και της σκηνοθέτη και ηθοποιού Αγγελικής Ξένου, επειδή έκαναν το έγκλημα να περάσουν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους, καταγγέλλει η Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών.

«Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση και τη στοχοποίηση των συναδέλφων. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης στην καλλιέργεια κλίματος “μακαρθισμου”. Μόνο οργή και αποστροφή προκαλούν μας προκαλούν τέτοιες κινήσεις», σημειώνει. Επίσης, καταδικάζει το πογκρόμ προσαγωγών κατά παλαιστινίων, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σημειώνοντας: «Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση με την τρομοκρατία, τις συλλήψεις, τις απειλές και την συκοφαντία να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειονότητα έχει τοποθετηθεί στην μόνη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, μέχρι την λευτεριά.Δηλώνουμε πως η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει, αντίθετα αποκαλύπτει πως μας φοβούνται. Καλούμε όλους όσους δεν έχουν υπογράψει ακόμα το κείμενο υπογραφών του ΠΜΣ για την Παλαιστίνη να το κάνουν άμεσα. Καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση απέναντι στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού που κλιμακώνονται μαζί με την εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα». 

Δείτε ακόμα...