Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών: Σε κλίμα δημιουργικής αισιοδοξίας η ιδρυτική Συνέλευση

ιδρυτική συνέλευση του Φορέα Σκηνοθετών Δημιουργών Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Νοέμβρη η ιδρυτική συνέλευση του Φορέα Σκηνοθετών Δημιουργών Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών μέσα σε κλίμα δημιουργικής αισιοδοξίας.  Σκηνοθέτες της νέας γενιάς, αλλά και πιο έμπειροι συνάδελφοι παραβρέθηκαν στην ιδρυτική συνέλευση της Αθήνας, ενώ σκηνοθέτες από την υπόλοιπη Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη) συμμετείχαν διαδικτυακά.

Αναπτύχθηκε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τη συνολική κατεύθυνση του καταστατικού και εξελέγη η εννιαμελής Προσωρινή Διοίκηση, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εγγραφή του σωματείου στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, τη δημιουργία  παραρτημάτων  του φορέα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την ευρεία ενημέρωση του κλάδου,  την εγγραφή νέων μελών και την προκήρυξη εκλογών μετά την έγκριση του νέου φορέα από το Πρωτοδικείο.

Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκαν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους σκηνοθέτες, τα οποία το επόμενο διάστημα θα κωδικοποιηθούν, ώστε η Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών να ξεκινήσει τις πρώτες τοποθετήσεις επί συγκεκριμένων επαγγελματικών θεμάτων.

Η προσωρινή επιτροπή αποτελείται από τους Κώστα Φέρρη, Στρατούλα Θεοδωράτου, Σήφη Στάμου, Κώστα Σταματόπουλο, Γιάννη Κατωμερή, Λεωνίδα Βαρδαρό, Γκαίη Αγγελή, Στέφανο Χατζημιχαηλίδη και Στέφανο Μονδέλο.

Σύμφωνα με τον Φορέα, όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει ή να εγγραφεί στον φορέα μπορεί να επικοινωνήσει μέσω email directorsmovement@gmail.com καθώς και στη σελίδα του στο Facebook, Κίνηση Σκηνοθετών https://www.facebook.com/profile.php?id=100082985457661.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...