Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος: Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας

Ένωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής (ΚΔ) Ελλάδος: Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας 17/03/2023
Φώτο Αρχείου / Ένωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής (ΚΔ) Ελλάδος: Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας 17/03/2023

Με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. ΓΚΙΖΑ Βασίλειο συναντήθηκε την Παρασκευή 17-03-2023  αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής (ΚΔ) Ελλάδος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟ Χαράλαμπο τον Γ. Γραμματέα ΤΣΙΟΝΑΚΑ Θωμά και τον Ά Αντιπρόεδρο ΡΟΖΟ Γεώργιο.  Παρών, κατά την  συνάντηση, ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου ο κ. ΤΣΕΛΙΟΣ Σπυρίδων. Αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση με σχετικό Δελτίο:

“Στην συνάντηση από μεριά μας συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους στην λιμενική αρχή Ναύπακτου με την τεράστια αρμοδιότητα καθώς και του Λιμενικού φυλακίου Αντίρριου.  Ενημερώσαμε για την κατάσταση του φυλακίου Αντίρριου (δείξαμε βίντεο) και την προσπάθεια που καταβάλουμε για αντικατάσταση ή για την επισκευή του έτσι ώστε να μην εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των συναδέλφων μας. Τόσο ο κύριος Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δ. Λ. Ταμείου έδειξαν ενδιαφέρον και προσφέρθηκαν να παρέμβουν ώστε να είναι λειτουργικό και ασφαλές για τα στελέχη του Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ. Εμείς από την μεριά μας τους ευχαριστήσαμε και τους ενημερώσαμε ότι έχουμε ήδη κάνει ενέργειες για άμεση αντικατάσταση του και περιμένουμε απάντηση τις επόμενες μέρες όπου αν δεν ευοδωθούν θα ζητήσουμε να παρέμβουν.

 Επίσης συζητήθηκε και η αναβάθμιση της Λιμενικής αρχής Ναυπάκτου, αναδείξαμε ότι οκτώ έτη μετά τη δημοσίευση και ισχύ του Π.Δ. 81/2014, γνωστού και ως «Λιμενικού Καλλικράτη», δυνάμει του οποίου η Λιμενική αρχή Ναυπάκτου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα, διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος η δημιουργία πλειάδας προβλημάτων, με κυριότερο για εμάς την ασφάλεια των συναδέλφων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας αλλά και τη διαδικασία στελέχωσης και τοποθέτησης προσωπικού”.

Δείτε ακόμα...