Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ήταν και θα είναι το στήριγμα και η φωνή των πυροσβεστών!

Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής των αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα όσο τώρα σε ότι αφορά τα κριτήρια για το ποιος θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των συναδέλφων από την θέση αυτή. Εκτός από τη στάση συνολικά της κάθε συνδικαλιστικής παράταξης μπορούμε να αξιολογήσουμε και συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις αλλά και αποτελέσματα από τη θητεία των αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων.

2010-2014. Εκλογή στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων υποψηφίων της Ε.Α.Κ.Π. Πλήθος ανακοινώσεων, παρεμβάσεων, ενημερωτικών, προτάσεων, μέχρι και υποδείγματος ένστασης για τους συνάδελφους που αδικήθηκαν από τις αποφάσεις του συμβουλίου μεταθέσεων. Υπήρξαν επίσης και οι ανάλογες καταγγελίες στις περιπτώσεις που διαπιστώνονταν παραβιάσεις του κανονισμού καθώς και η στήριξη σε κάθε συνάδελφο που αδικήθηκε.

Πριν το 2010 και μετά το 2014 σιγή ιχθύος από όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν διαχρονικά με τους εκπροσώπους τους. Αυτή η κατάσταση βέβαια μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους, σίγουρα όμως όχι τη πλειοψηφία των συναδέλφων που  αιτήθηκαν μετάθεση ή απόσπαση και δεν μπόρεσαν να την πάρουν ενώ την δικαιούνταν γιατί επέλεξαν να μην εξαργυρώσουν κάποια « εξυπηρέτηση» με την ψήφο τους ή άλλα ανταλλάγματα.

Όσο αφορά τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις  και εκεί συνάδελφοι το τοπίο είναι το ίδιο ξεκάθαρο. Ούτε μία φορά δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της ΕΑ.Κ.Π. από τις συμβιβασμένες παρατάξεις, για διεκδίκηση ενός δικαιότερου κανονισμού μεταθέσεων που να έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες του προσωπικού αλλά να καλύπτονται εξίσου και οι υπηρεσιακές ανάγκες. Ούτε μία φορά δεν συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος των εργαζομένων. Αντιθέτως η Ε.Α.Κ.Π. μόνη  της σήκωσε το βάρος αυτού του αγώνα την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι, αυτοί που χωρίς ίχνος ντροπής ζητάνε την ψήφο των συναδέλφων για να τους εκπροσωπήσουν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια όταν σταδιακά καταργούνταν το αμετάθετο μέχρι που φτάσαμε στην ψήφιση του νόμου 4662 που ανέτρεψε τα πάντα. Αυτές οι ανατροπές φυσικά εξυπηρετούν και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές αφού τους δίνεται και η δυνατότητα ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων, με τα ανάλογα βέβαια ανταλλάγματα.

Αποτέλεσμα της εξαργύρωσης αυτών των ανταλλαγμάτων είναι άλλωστε και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την κραυγαλέα υπονόμευση των δικαιωμάτων μας, και την στήριξη που απλόχερα δίνουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του στην κυβέρνηση και οδήγησαν στο ξεσπίτωμα δεκάδων συναδέλφων και την εργασιακή ανασφάλεια των υπολοίπων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, η μέχρι τώρα πορεία της Ε.Α.Κ.Π. δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το ότι η στήριξη στις εκλογές σημαίνει και στήριξη στη αξιοκρατία. Έχει αποδείξει ότι είναι η μόνη παράταξη που έχει τα εχέγγυα να βάλει φρένο στην ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι και να στηρίξει κάθε συνάδελφο που αδικείται.

Σας καλούμε να επιλέξετε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Ε.ΑΚ.Π. και να μην υποκύψετε σε πιέσεις και υποσχέσεις που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα τηρηθούν ενώ στη χειρότερη το αντίτιμο θα το πληρώσουμε πολύ ακριβότερα.

Λευτέρης Παράλαιμος

Υποψήφιος για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων

Πυροσβεστών- Αρχιπυροσβεστών – Πυρονόμων

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...