Ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους «ευρωσοσιαλιστές» ζητούν Ζαχαριάδης, Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: Eurokinissi

Την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των «Σοσιαλιστών» ζητούν με επιστολή τους τα στελέχη του κόμματος Κ. Ζαχαριάδης, Γ. Ραγκούσης και Θ. Θεοχαρόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών της άνοιξης, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Τώρα είναι η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να κάνει μία μεγάλη επιλογή. Να αποφασίσει καθαρά ότι στοχεύει να αποτελέσει το κόμμα της μεγάλης Κεντροαριστεράς, τον κύριο εκφραστή της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης στη χώρα μας, που εκφράζει και – κυρίως – ενώνει τους πολίτες από την Αριστερά μέχρι το Κέντρο που δεν ενσωματώνεται στη στρατηγική της συντηρητικής παράταξης», αναφέρουν τα στελέχη αυτού του κόμματος στην επιστολή τους, σε μια εμφανή προσπάθεια να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κύριος εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα έναντι του ΠΑΣΟΚ, στη μεταξύ τους διελκυστίνδα με στόχο να εγκλωβιστεί ξανά ο λαός σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως «παρατηρητής».

Μάλιστα, τα στελέχη σημειώνουν ότι:

«Δεν είμαστε πια ούτε στο 2004, όταν ιδρύθηκε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ούτε στα χρόνια των μνημονίων. Έχει επίσης αλλάξει πλέον και η γεωγραφία μέσα στην ευρωπαϊκή κεντροαριστερά. Τα παραδείγματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είναι ενδεικτικά.

Συνεπώς, μας ενδιαφέρει μια ισχυρή Κεντροαριστερά, πολιτικός αντίπαλος και αντίβαρο στη Δεξιά και τις πολιτικές της, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η μάχη των επόμενων ευρωπαϊκών κι εθνικών εκλογών δεν θα κριθεί στο έδαφος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά στο έδαφος της Κεντροαριστεράς», επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί προ πολλού σε μια ακόμα εκφυλισμένη μορφή της σοσιαλδημοκρατίας στην υπεράσπιση της καπιταλιστικής εξουσίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...