Εντείνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Εντείνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου αρχηγού, αλλά και για την συνολική αναστήλωση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, με βασικό ζητούμενο (για το αστικό πολιτικό σύστημα) να μπορέσει να παίξει πιο αποτελεσματικά τον ρόλο της στην ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. 

Η κίνηση της παραίτησης του Αλ. Τσίπρα και η δρομολόγηση εξελίξεων για αλλαγή ηγεσίας και «επανίδρυσης» του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο εκφράζονται αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει ή αν θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συρρίκνωση, αλλά και ανησυχίες για το αν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αναπληρώσει το κενό στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο.

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα αναμένεται να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, προκειμένου να οριστεί το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής της μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού. 

Η επιλογή της Όλγας Γεροβασίλη είχε προκριθεί ως επικρατέστερη για να αναλάβει την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η ίδια ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση στα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας δεν βρίσκεται ούτε στην προσπάθεια αναστήλωσής της με νέους φορείς και πρόσωπα, ούτε βέβαια ένας νέος φαύλος κύκλος ψευδαισθήσεων και αυταπατών, να ξαναφτιαχτεί δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή όπως ήταν, για να καταλήξει κάποια στιγμή στην ίδια διαδρομή.

Η απάντηση βρίσκεται στην πολιτική του ΚΚΕ, στον δρόμο της ταξικής πάλης, των συντονισμένων εργατικών – λαϊκών αγώνων, στον δρόμο της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Μια μάχη που δεν είναι για τη δευτέρα παρουσία, αλλά που δίνεται μέσα από τους σημερινούς καθημερινούς αγώνες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...