Έντονη διαμαρτυρία των στρατιωτικών μετεωρολόγων για τις μετακινήσεις σε νησιά

EUROKINISSI

Την έντονη διαμαρτυρία των στρατιωτικών μετεωρολόγων της Πολεμικής Αεροπορίας που μετακινούνται σε νησιά με την διαβίωσή τους να είναι οικονομικά δυσβάσταχτη, μεταφέρει με επιστολή της προς τον Αρχηγό ΓΕΑ η Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Ξάνθης.

Μάλιστα, οι στρατιωτικοί καλούνται να μεταβούν άμεσα στα νησιά σε μια περίοδο που είναι και δύσκολο και πανάκριβα να βρουν κατάλυμα για στέγαση.

Η Ένωση ζητάει την παρέμβαση του Α/ΓΕΑ ώστε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας να αποζημιώνονται με τα πραγματικά ποσά που δαπανούν ή να τους εξασφαλιστεί εκ των προτέρων κατάλληλη (από άποψη υγιεινής) στέγη και σίτιση με μέριμνα της Υπηρεσίας.

Η επιστολή της Ένωσης:

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ.

Επιτρέψτε μας δια του παρόντος εγγράφου μας, να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα μετεωρολόγων, για το γεγονός ότι καλούνται (όχι για πρώτη φορά, αλλά πολλοστή και μάλιστα από τις ίδιες κάθε φορά Μονάδες) να αποσπαστούν εν μέσω θέρους (το ίδιο συμβαίνει και τον χειμώνα) από τις Μονάδες όπου υπηρετούν, σε μετεωρολογικά κλιμάκια και αεροδρόμια ακριβών τουριστικών προορισμών (βλ. Μύκονος, Κως, Σαντορίνη, Πάρος, Κεφαλονιά κλπ), όπου η διαβίωσή τους είναι οικονομικά δυσβάσταχτη για τα ίδια τα στελέχη.

Διαμαρτύρονται εντόνως και προς τούτο μας ζήτησαν την παρέμβασή μας, καθόσον ενώ η Υπηρεσία θα έπρεπε να τους εξασφαλίσει στέγη και τροφή σε ίδια συγκροτήματα ή σε δωμάτια που ή ίδια θα εξασφάλιζε πριν την αναχώρησή τους από τη Μονάδα υπηρέτησής τους, εν τούτοις, τους αποζημιώνει με ένα ποσό που ούτε τα ελάχιστα δεν μπορούν να καλύψουν και καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Μάλιστα είναι τόσο έντονη η δυσαρέσκειά τους, αφού καλούνται να αναχωρήσουν άμεσα ενώ η ίδια η Υπηρεσία γνωρίζει –ή οφείλει να γνωρίζει- ότι στους ως άνω τουριστικούς προορισμούς/νησιά δεν μπορούν να βρουν καταλύματα για τη στέγασή τους, αλλά και εάν βρουν, το μίσθιο είναι τόσο μεγάλο που τα σαράντα δύο (42) περίπου ευρώ που τους αποζημιώνει δεν μπορούν να το καλύψουν, αλλά και τα δεκατρία (13) περίπου ευρώ που τους χορηγεί για τη σίτιση δεν φτάνουν.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε οι μετακινούμενοι μετεωρολόγοι προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών αφ΄ ενός να αποζημιώνονται με τα πραγματικά ποσά που δαπανούν ή να τους εξασφαλιστεί εκ των προτέρων κατάλληλη (από άποψη υγιεινής) στέγη και σίτιση με μέριμνα της Υπηρεσίας και αφ΄ ετέρου για την απόσπαση να εναλλάσσονται ή δυνατόν όλα τα στελέχη, από όλες τις Μονάδες της ΠΑ όπου υπηρετούν μετεωρολόγοι.

Δείτε ακόμα...